Lijst Pim Fortuyn

Onderwerp: Kamervragen LPF VWS inzake vogelgriep

Vragen van het lid Kraneveldt aan de minister van Volksgezondheid over extra maatregelen tegen de dreiging van de vogelgriep.
Ingediend 31 augustus 2005-08-31

* Bent u op de hoogte van recente berichtgeving over de extra maatregelen die Frankrijk treft om zijn bevolking te beschermen tegen de dreiging van de voor mensen dodelijke variant van de vogelgriep ?
* Kunt u uiteenzetten waaruit de voorbereidingen bestaan die het ministerie van VWS treft om de Nederlandse bevolking te beschermen tegen de dreiging van vogelgriep?
* Zal de Nederlandse overheid tijdig en voldoende antivirale vaccins kunnen inslaan om de gehele Nederlandse bevolking te beschermen tegen de dreiging van de voor mensen dodelijke variant van de vogelgriep? Welke afspraken maakt de overheid hierover met de farmaceutische industrie?
* Welke aanvullende maatregelen neemt het ministerie van Volksgezondheid om de gehele Nederlandse bevolking te beschermen tegen de dreiging van de voor mensen dodelijke variant van de vogelgriep?
* De Franse autoriteiten hebben bekendgemaakt dat in het geval van een pandemie 20 miljoen Fransen besmet zouden kunnen raken met de voor mensen dodelijke variant van de vogelgriep, hetgeen zou kunnen resulteren in tienduizenden doden. Heeft de Nederlandse regering een dergelijke inschatting ook gemaakt? Zo nee, waarom niet? Zo ja, met welke cijfers houdt de Nederlandse overheid rekening, en tot welke extra maatregelen heeft deze inschatting geleid op het gebied van vaccinatie, ziekenhuiscapaciteit en dergelijke?

Met vriendelijke groet,

Agnes Leewis
Voorlichting en Communicatie
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Fractie Lijst Pim Fortuyn

Plein 23, kamer L 310
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
telefoon 070-318.5857
06-524.28.681
fax 070-318.5880
email a.leewis@tweedekamer.nl
website http://www.lijstpimfortuyn.nl

Zie o.a. France reinforces bird flu defence op http://edition.cnn.com/2005/WORLD/europe/08/30/france.birdflu.reut/index.html