Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 31 augustus 2005

Courage houdt verdachten aan

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdag 30 augustus is een aantal personen gecontroleerd tijdens een actie van het Joint Hit Team en het Courageteam. Bij deze actie is gecontroleerd op het naleven van de Opiumwet.

De politie had al enkele meldingen gehad van drugsoverlast aan de van Konijnenbergweg en besloot hier te controleren. Tijdens de controle zagen de agenten een man die zich verdacht ophield in deze straat. De man is staande gehouden en gecontroleerd. De 35-jarige man uit Poortvliet bleek in het bezit te zijn van enkele
gebruikershoeveelheden harddrugs met een totaal gewicht van 0,6 gram. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
Op de Prinses Beatrixlaan zag de politie dat een man in een auto stapte en korte tijd later weer uitstapte. De politie ging polshoogte nemen en rook een sterke wietgeur. De man gaf toe zojuist voor 2500,- aan softdrugs te hebben gekocht. Bij controle van de 39-jarige man uit Veurne bleek deze 900 gram wiet bij zich te hebben. De verkoper van de drugs ontkwam na een korte achtervolging, maar liet zijn auto achter. Hierin zijn onder meer resten van hennepplanten en een geldbedrag aangetroffen. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook het geld is in beslag genomen.
Op de Le Grandstraat is omtreeks 17.25 uur een 23-jarige man uit Temse (België) aangehouden in verband met drugsbezit. De man is na bezoek aan een smartshop aangesproken door de politie. Hij bleek in bezit te zijn van 10 gram hasj. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij kreeg een bekeuring van 100,- en is hierna in vrijheid gesteld.
Vroeg in de avond zag de politie dat zich een groepje mensen verzamelde op de Battusplaats. Hier wisselden enkelen van hen iets uit met een persoon in een auto. De politie controleerde de auto. De man bleek enkele gebruikershoeveelheden cocaïne (totaal 1,4 gram) bij zich te hebben. Deze drugs was hij aan het verhandelen. Bij doorzoeking van de woning van de man zijn geen drugs aangetroffen. Wel zijn onder meer enkele verpakkingen gevonden. De 43-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Ook op de Battusplaats is een 44-jarige vrouw aangehouden in bezit van een gebruikershoeveelheid cocaïne. Zij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is ze met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie stelt onderzoek in na ongeval gekantelde vrachtwagen

BERGEN OP ZOOM: De politie is nog steeds druk doende met het onderzoek naar het ongeval met de vrachtwagen van maandag 29 augustus jl. De politie heeft bij de 25-jarige bestuurder van de vrachtwagen direct een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten aangezien het monster moet worden opgestuurd naar het NFI in Rijswijk waar het bloed zal worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Wel is inmiddels uit getuigenverklaringen gebleken dat de bestuurder even voor het ongeval onder meer op de Rijksweg A58 een dusdanig verkeersgedrag vertoonde dat zowel hijzelf als de overige weggebruikers in gevaar werden gebracht. Dit wordt nader onderzocht. De verkeersongevallen dienst van de politie midden en west brabant heeft nader onderzoek gedaan naar de technische staat van de vrachtwagen. Hieruit zijn geen gebreken naar voren gekomen die mogelijk van invloed konden zijn op het ongeval.

Politie deelt bekeuringen uit voor negeren geslotenverklaring

HUIJBERGEN: De politie bekeurde op dinsdagmiddag 31 augustus 5 automobilisten in verband met het negeren van een geslotenverklaring op de Weg naar Wouw. De weg is gesloten in verband met wegwerkzaamheden. De automobilisten gebruikten het fietspad. Dit is tijdens de wegwerkzaamheden wel in gebruik, maar enkel voor fietsers en bromfietsers. De wegwerkzaamheden, waarbij de kruising van de Weg naar Wouw en de Moerkantsebaan wordt gereconstrueerd, zullen duren tot 30 september 2005. De weg wordt voor automobilisten omgeleid via Hoogerheide en Essen. De politie kondigt aan dat er dagelijks gecontroleerd zal worden op de naleving van de geslotenverklaring.

Politie neemt auto in beslag wegens mogelijke omkatting

STEENBERGEN: De politie nam op woensdag 31 augustus bij een 59-jarige man uit Steenbergen een personenauto in beslag, die mogelijk is omgekat. De verdachte is kort gehoord met betrekking tot de omkatting. De auto wordt onderzocht. Aan de hand van de uitslag van het onderzoek zal de verdachte wel of niet officieel in staat van beschuldiging worden gesteld.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op woensdag 31 augustus is omstreeks 01.45 uur ingebroken in een bedrijf aan de Belder. Inbrekers vernielden de ruit van de toegangsdeur van het bedrijf en namen onder andere carkits en een dvd speler mee. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Politie deelt 5 bekeuringen uit bij verkeerscontrole

STEENBERGEN: Op woensdag 31 augustus zijn er verkeerscontroles gehouden op de Magnoliastraat en de Middenwal. In totaal is er 1 bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Ook zijn er drie boetes uitgedeeld voor niet handsfree bellen en 1 bestuurder is bekeurd wegens het negeren van een geslotenverklaring.

Politie houdt man aan in verband met rijden onder invloed

OSSENDRECHT: De politie hield op woensdag 31 augustus in de vroege ochtend een 36-jarige man uit Bergen op Zoom aan in verband met rijden onder invloed. De politie nam de man op de Maareberg een blaastest af waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 355 ug/l. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 3 uur.

Meisje raakt gewond bij éénzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Op woensdagochtend 31 augustus gebeurde er een éénzijdig ongeval op de Bovendonk. Een 13-jarig meisje reed op haar fiets richting school toen het spatbord van haar fiets losraakte en het wiel blokkeerde. Het meisje kwam ten val en viel met haar hoofd op het wegdek. Ze is per ambulance met een gezichtswond naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

OUDENBOSCH: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Op dinsdag 30 augustus omstreeks 20.00 uur vond deze mishandeling plaats op de Kade. Een 16-jarig meisje uit Oudenbosch stond met een groepje jongeren te praten. Een meisje wat bij de groep stond werd in de eerste instantie boos op een jongen uit de groep, omdat hij een fiets had gepakt die niet van hem was. Het meisje richtte zich hierna om onbekende redenen plotseling tegen de aangeefster. Na een woordenwisseling mishandelde het meisje de aangeefster. Ze sloeg haar, trok aan haar haren en kneep haar keel dicht. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie.

Politie neemt aangifte op van zakkenrollerij

PUTTE: Op dinsdag 30 augustus is er een 33-jarige vrouw uit Putte van haar portemonnee bestolen aan de Antwerpsestraat. De vrouw was boodschappen aan het doen toen een onbekende de portemonnee uit haar tas ontvreemde. De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollerij.

Politie neemt aangifte op van diefstal met buit van 4000 kilo

WOENSDRECHT: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van een haspel met 500 meter middenspanningskabel. De kabel werd afgelopen weekend ontvreemd aan de Langeweg. Hier lag de kabel in verband met wegwerkzaamheden. Het gewicht van het geheel bedraagt zon 4000 kilo. Afgelopen weekend is er aan de Wildertsedreef in de Wouwse Plantage een soortgelijke diefstal gepleegd. Hier werd 900 meter grondkabel ontvreemd.

Politie neemt aangifte op van oplichting bejaarde

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van oplichting. Op maandag 29 augustus belde er een man aan bij een 91-jarige bewoonster van de Hoge Brug. De man zei van de thuiszorg te zijn. De vrouw liet hem binnen. De man vertelde dat het bankpasje van de vrouw verlopen was en dat hij voor een nieuwe zou zorgen als zij hem haar pasje en pincode gaf. De vrouw voldeed hieraan. De man verknipte het pasje en gooide het weg. De volgende dag vertelde de vrouw het verhaal aan een medewerkster van de thuiszorg. Zij belde onmiddellijk de bank. Er bleek 1000,- van de rekening van de bejaarde vrouw te zijn afgeschreven. De politie neemt de zaak serieus.

Automobilist met softdrugs aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagmiddag op de Antwerpseweg een personenauto staande ter controle. De bestuurder van het voertuig bleek een vordering te hebben open staan van 84,38. Bij de controle roken de politiemensen een henneplucht. Ze vroegen de bestuurder of hij in bezit was van drugs. De 23-jarige man uit Kapellen overhandigde de politie een joint en een zakje met henneptoppen met een gewicht van 4,2 gram. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man is na verhoor met een bekeuring van 200,- en een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Ook heeft hij de openstaande bekeuring betaald.

Politie neemt aangifte op van diefstal door middel van geweld

HALSTEREN: Op maandag 29 augustus is er een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom mishandeld. De man fietste over de Hoofdlaan toen er een man op hem afrende. De man trapte de fietser, hierdoor kwam deze ten val. De man pakte de fiets van het slachtoffer en reed weg. Het slachtoffer hield licht letsel over aan de mishandeling. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie houdt veelpleger aan

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 31 augustus een 35-jarige veelpleger uit Roosendaal aan in verband met winkeldiefstal. De man had op 13 juli j.l. een drietal kledingstukken ontvreemd uit een winkel aan de Laan van Brabant. Aan de hand van videobeelden stuitte de politie op de verdachte. Hij is in de vroege ochtend van woensdag 31 augustus aangehouden en meegenomen voor verhoor. Na verhoor is hij in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg