Gemeente Hilversum

Vier Verlichte bomen op winkeldeel Gijsbrecht
Winkeldeel Gijsbrecht krijgt vier verlichte, beeldbepalende bomen In november worden in het winkeldeel van de Gijsbrecht van Amstelstraat vier van de bij de herinrichting aangeplante bomen vervangen door veel grotere en dikkere exemplaren. Dat heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten naar aanleiding van een klacht van de winkeliers van de Gijsbrecht.

Na de herinrichting van het winkelgedeelte van de Gijsbrecht van Amstelstraat tussen de Neuweg en de Bosdrift vond de winkeliersvereniging dat de nieuwe bomen veel kleiner waren dan was toegezegd.

Wethouder verkeer Karen Heerschop heeft daarvoor in overleg met de winkeliersvereniging naar een oplossing gezocht. Alle bomen vervangen door grotere exemplaren bleek financieel onmogelijk.
Gezamenlijk is er voor gekozen om twee bomen aan weerszijden van de beide entrees van het winkelgedeelte, bij zowel de Bosdrift als de Neuweg, te vervangen door zogenaamde 'amberbomen' (Liquidambar Styraciflua) van 11 meter hoog met een stam van ongeveer 30 centimeter (diameter).

In deze 'amberbomen' worden nog lintverlichtingen gehangen die op de openbare verlichting worden aangesloten.
De vier bomen vormen straks markante herkenningspunten bij het inrijden van het winkelgebied.

De extra kosten voor deze aanpassingen worden gevonden in een aanpassing van de
voor 2005 geplande werkzaamheden in het kader van 'Plan Infra'