3 e persbericht van woensdag 31 augustus 2005

Eindhoven 31-08-2005 - Berichten uit de regio

Heeze / Eindhoven: Man vermist

Sinds maandag 22 augustus wordt de 47-jarige Wim Spooren uit Eindhoven vermist. De man verbleef op een camping in Heeze, waar hij die maandag met zijn donkergroene Mercedes Vito bestelbus vertrok. De man was de laatste tijd erg depressief en voor een ongeluk wordt gevreesd. De man is 1.75m. groot, tenger postuur, blanke huidskleur, bruine ogen, zwarte/grijze haren. Hij droeg gymschoenen en een spijkerbroek. De donkergroene Mercedes Vito heeft het kenteken 49-BJ-ZZ.

Mensen die Wim Spooren of de Mercedes Vito hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Eindhoven-Stratum, 0900 8844.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Op de St. Bonifaciuslaan en de Geldropseweg zijn woensdagmiddag snelheidscontroles gehouden.

Op de St. Bonifaciuslaan passeerden 240 voertuigen en daarvan reden er 15 te hard.

Op de Geldropseweg reden 233 bestuurders te hard. Hier passeerden 720 voertuigen. In beide gevallen is geen hoogste snelheid geregistreerd. De maximumsnelheid is op beide wegen 50 km/u.

Breugel: Hennepkwekerijen ontdekt na brand

Bij een woningbrand aan de Zuiderkruislaan zijn twee hennepkwekerijen ontdekt. De brand werd rond 8.55 uur gemeld. De brandweer bestreed de uitslaande brand met vijf blusvoertuigen. Het dak van de woning werd helemaal vernield. De buren hadden rook- en waterschade. Er was niemand in de woning bij het uitbreken van de brand. Toen de brand was geblust trof de brandweer op de eerste verdieping en op zolder een hennepkwekerij aan. Op de eerste verdieping stonden 350 planten en op zolder zouden ongeveer 300 planten hebben gestaan. De huurder van de woning, een 29-jarige Eindhovenaar, meldde zich later op de dag bij de politie. Hij is over de hennepkwekerijen gehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Asten: Automobilist onder invloed

Een 37-jarige automobilist uit Asten moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 19.30 uur op de Langstraat was betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 1,6 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Meisje gewond na aanrijding

Een 11-jarig Geldrops meisje is woensdagmiddag om 17.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Laarstraat Bogardeind. Het meisje kwam met haar fiets vanuit de Laarstraat de kruising opgereden. Zij reed tussen de in file staande autos door en zag niet dat er vanuit de richting van Heeze een auto kwam aanrijden. De 24-jarige Nuenense automobiliste zag het meisje te laat tussen de autos uitkomen en kon een aanrijding niet voorkomen. Het meisje is met een hoofdwond in het ziekenhuis opgenomen.

Valkenswaard: Motorrijdster gewond bij verkeersongeval

Een 41-jarige vrouw uit Eersel is woensdag om 15.55 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuwe Waalreseweg. Zij reed met haar motor vanaf een parkeerterrein de Nieuwe Waalreseweg op en gaf een 40-jarige Belgische automobilist geen voorrang. De vrouw is met een hersenschudding in het St. Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Waalre: Illegaal kampeerder verzet zich tegen aanhouding

Op de Heistraat is woensdag om 11.45 uur een 41-jarige man uit Boekel aangehouden. De man had in het natuurgebied rond het Gat van Waalre een tent gezet en een kampvuur gemaakt. Een politieman vertelde hem dat kamperen daar verboden was en gebood hem de zaak op te ruimen. De man weigerde dat, liep naar de fiets van de politieman, tilde de fiets op en gooide hem tegen de grond. De man verzette zich tegen de aanhouding, kneep de keel van de politieman dicht en bedreigde hem. Hij kon uiteindelijk overmeesterd worden. De man is ingesloten voor onderzoek.

Valkenswaard: Twee mannen op heterdaad betrapt bij diefstal

Op de Haagstraat zijn woensdag om 19.40 uur twee mannen van 35 en 23 jaar oud uit Valkenswaard aangehouden. Zij werden betrapt bij de diefstal van een aanhangwagen. Op de aanhangwagen lagen bouwmaterialen. Deze stond op een afgesloten terrein bij een school. De twee verdachten hadden het slot van het hek opengeknipt. De twee mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.