KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

31-8-2005

Tweede kwartfinale Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen gewonnen door Gaston Loos

Tijdens de tweede dag van de HISWA te Water in IJmuiden werd de tweede kwartfinale van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen verzeild. Het was net zoals gisteren een prachtige dag, met zowel zon als wind. De winnaar van het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen van de provincie Overijssel/Flevoland, Gaston Loos nam het op tegen Menno Sappé, de winnaar van het Provinciale Kampioenschap van de provincie Friesland/Groningen/Drente.

Beide teams hadden het niet gemakkelijk vandaag, zowel het team van Gaston als van Menno is niet gewend om in een Yngling te varen en moesten dus een beetje wennen aan de boot.
De wedstrijden van vandaag waren spannend, de boten lagen telkens dicht bij elkaar en tijdens de eerste wedstrijd hadden beide teams voor de start al een protest te pakken,' aldus iemand van de
wedstrijdleiding. Omdat ze er allebei een hadden vielen de straffen tegen elkaar weg, wat betekende dat de teams geen strafrondje hoefde te draaien.
Beide wedstrijden werden gewonnen door het team van Gaston Loos.

De reactie van Gaston Loos: ja, en nu verder. In de volgende ronde krijg ik een sterke tegenstander, de winnaar van gisteren Peter Peet. Het wordt nog een hele puzzel als ik zaterdag win want ik vaar ook met Jeroen den Boer die op vrijdag de kwartfinale gaat varen. Ook
bemanningslid Maarten Innemee zal in dat geval nog wat moeten puzzelen want hij zal morgen deel zijn van de bemanning van Jelle Roos.

De eerste halve finale op zaterdag 3 september om 13.00 uur zal dus gaan tussen het team van Gaston Loos en Peter Peet.

Morgen om 16.30 is de derde kwartfinale tussen het team van Jelle Roos, winnaar van het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap
Noord-Holland en Jan Bart, winnaar van het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen voor de provincie Zeeland/Noord-Brabant.