KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

31-8-2005

Watersportvereniging De Koenen uit Amsterdam winnaar van het ATP Nederlands Kampioenschap Teamzeilen voor verenigingen

Afgelopen weekend, 27 en 28 augustus is in de Veerhaven van Rotterdam voor het eerst het ATP Nederlands Kampioenschap teamzeilen voor verenigingen gehouden.
Zes verenigingen streden op de Nieuwe Maas tegen elkaar. Het schema zat zo in elkaar dat alle verenigingen een keer tegen elkaar zeilden. Op zaterdag moesten helaas twee verenigingen, de Haarlemsche Jachtclub en de Dordrechtse Zeilvereniging afvallen. WV de Koenen uit Amsterdam, de Rotterdamsche Zeilvereniging, Koninklijke Roei- en Zeilvereniging de Maas, ook uit Rotterdam en WV Braassemermeer uit Roelofarendsveen gingen op zondag de strijd weer aan.

Het waren spectaculaire wedstrijden voor het publiek, de korte baan en de sterke stroming zorgden voor spannende wedstrijden. De
spectaculaire wedstrijden met de Erasmusbrug op de achtergrond leverde mooie beelden op.

Zondag werden twee halve finales en natuurlijk de finale gevaren. WV de Koenen schakelde hierin KR & ZV De Maas uit en de strijd tussen het team van WV Braassemermeer en de RZV werd beslecht in het voordeel van WV Braassemermeer.

In de finale ging het om het winnen van drie van de vijf wedstrijden. Er werd nek aan nek gevaren en de eerste twee overwinningen waren voor WV de Koenen. WV Braassemermeer wist vervolgens de derde wedstrijd op hun naam te schrijven. Ook tijdens de vierde wedstrijd was het spannend maar de overwinning ging uiteindelijk naar WV de Koenen uit Amsterdam die hiermee het ATP Nederlands Kampioenschap Teamzeilen voor verenigingen wonnen.

Het team van WV de Koenen bestond uit Jelle Roos, Gert-Jan de Weerd, Vera Krzeminski, Margot Juray en kernploegleden Floortje Hendriksen en Mandy Mulder.

Floortje Hendriksen: De organisatie van dit evenement was goed, het wisselen van boten liep heel gesmeerd en kapot materiaal werd
onmiddellijk vervangen.

Mandy Mulder vertelt dat het de combinatie was van Jelle Roos die veel ervaring heeft in het teamzeilen met de ervaring in de Yngling van haar en Floortje die dit kampioenschap tot een succes maakte.

Bijna alle deelnemers vonden het leuk om een keer een wedstrijd te varen waarin ze naast de nadere boten en de wind ook nog rekening moesten houden met de stroom.

Alles bij elkaar maakte het dit eerste Nederlands Kampioenschap Teamzeilen voor verenigingen tot een succes en zal volgend jaar wederom worden verzeild.

Over het ATP Nederlands Kampioenschap Teamzeilen voor verenigingen Twee schippers en hun bemanning vertegenwoordigen de vereniging. De wedstrijden zijn twee tegen twee. De vereniging waarvan de boot als laatste over de finish gaat, verliest de match. Met een best of three wordt de eindstand bepaald. Er wordt gevaren in Ynglings welke door het Watersportverbond ter beschikking werden gesteld.

Dit jaar ging de landelijke Verenigingscompetitie voor het eerst van start. Deze competitie zal met ingang van 2005 jaarlijks worden gezeild.

Voor informatie en inschrijving kan de website van het
Watersportverbond geraadpleegd worden.
www.watersportverbond.nl en kijk onder zeilen, wedstrijdzeilen, competities of per e-mail.

E-mailadres:verenigingscompetitie@watersportverbond.nl