Gemeente Twenterand


Verkoop gemeentegrond biedt Mekufa uitbreidingsmogelijkheden Twenterand sluit vernieuwingsproject bedrijventerrein Linderflier af

Trots ondertekent wethouder Koops van 't Jagt (grondzaken) op 31 augustus namens de gemeente Twenterand de akte waarmee de verkoop van ca. 5100 m² bedrijventerrein aan Mekufa b.v. een feit is. "Hiermee beëindigen we het Revitaliserings Project Bedrijventerrein "Linderflier" te Vroomshoop", aldus de wethouder. Ook directeur Ekkel van Mekufa is zeer tevreden over het vernieuwde industrieterrein. Zijn bedrijf kan zich nu verder ontwikkelen.

Het Revitalisering Project Bedrijventerrein Linderflier is in 1997 gestart door de toenmalige gemeente Den Ham en na de herindeling voortgezet door de gemeente Twenterand met het doel dit bedrijventerrein nieuw leven in te blazen. Door samenwerking met de provincie Overijssel, de kamer van Koophandel Twente en Veluwe en het lokale bedrijfsleven heeft dit bedrijventerrein een tweede leven gekregen.

Bedrijventerrein Linderflier is in de vijftiger jaren aangelegd om de werkgelegenheid na de 2e wereldoorlog, in een sociaal en economisch zeer zwak gebied te ontwikkelen. Om voor de toekomst de ontwikkeling van bedrijven en de werkgelegenheid in dit gebied niet in de weg te staan moest dit terrein na 45 jaar nieuw leven worden ingeblazen. Hoofdelementen uit het project zijn:

· Het aanleggen en vernieuwen van de infrastructuur
· Het optimaliseren van de verkeersstructuur door verplaatsing/vernieuwing en verbreden van `de Puntbrug' over het Overijssels kanaal

· Het optimaliseren van parkeergelegenheden op het publieke en het private gedeelte

· Het ontwikkelen van een beheersplan gericht op duurzaamheid.

Mekufa B.V. heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt waardoor de noodzaak is ontstaan voor een uitbreiding van de bedrijfsruimte. Mekufa B.V. koopt nu het voormalige terrein Henkels en Zwilling en wil een forse uitbreiding realiseren door een bedrijfshal van ca. 2.000 m2 te bouwen. In de tweede fase van uitbreiding kan nog een bedrijfshal van vergelijkbare grootte bijgebouwd worden. Bij het bedrijf in Vroomshoop werken 75 medewerkers. Door de voorgenomen bedrijfsuitbreiding kan in de toekomst verdere groei gerealiseerd worden en mag een toename van de werkgelegenheid verwacht worden.

Mekufa B.V. is een hoogstaand technisch bedrijf dat onderdelen voor complexe elektrische installaties, hoogspanning en andere geïsoleerde elektrische verdeelkasten en materialen ontwikkelt en produceert. Het bedrijf heeft ook vestigingen heeft in Tsjechië, Engeland en Oekraïne. De geproduceerde producten worden voor 90% geëxporteerd.