Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Met de camera 18 dagen door zuid-afrika

fotograferen is het summum!

Amsterdam, juni 2005 - Summum Reizen, dé aanbieder van onvergetelijke groepsreizen naar alle uithoeken van de wereld, brengt een bijzonder, nieuw product op de markt: een fotografiecursus in Zuid-Afrika. Tijdens een spectaculaire rondreis door dit fotogenieke land, passeren alle aspecten van fotografie - van diafragma en sluitertijd tot compositie en belichting - de revue. Onder begeleiding van een professionele Nederlandse fotografe, met jarenlange ervaring als reisbegeleidster, wordt de overweldigende natuur en de kleurrijke bevolking van Zuid-Afrika op de gevoelige plaat vastgelegd.

Bezienswaardigheden die wachten om gefotografeerd te worden De indrukwekkende 18-daagse fotorondreis door Zuid-Afrika voert van Pretoria via het Drakensgebergte - over de prachtige panorama route - naar het Klaserie en Kruger National Park. De kans bestaat dat hier de 'big five' (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) voor de lens verschijnen. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan het kleurrijke koninkrijk Swaziland, om via het Pongola en Hluhluwe-Imfolozo Wildpark door te reizen naar Durban. In Kaapstad, waar de reis wordt afgesloten, wachten de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en andere bezienswaardigheden om gefotografeerd te worden.

De kneepjes van het vak in 18 dagen
Zuid-Afrika is fotografiebestemming bij uitstek - dé plek om de kneepjes van het vak te leren. De reis wordt begeleid door Petra van Vliet, een freelance fotografe die een aantal jaar als reisbegeleidster heeft gewerkt. Tijdens deze reizen is haar liefde voor het vak geboren en zij is dan ook de aangewezen persoon om reislustige fotografen in spé te leren de camera optimaal te gebruiken. Fotografie is het hoofddoel van deze reis en hiervoor wordt dus ook alle tijd genomen. Dat betekent: fotoworkshops, rustig foto's maken en elkaars werk bespreken. Aangeraden wordt gebruik te maken van een digitale spiegelreflexcamera en verschillende objectieven - zoals een groothoek- en teleobjectief tot 200 of 300 mm - mee te nemen.

Vertrekdata, reissom en aanvullende informatie

De fotoreis vertrekt op woensdag 14 september, woensdag 5 en maandag 24 oktober. De reissom bedraagt E 1945,-. Zie voor meer informatie over deze reis, het volledige reisprogramma en/ of boekingen de Summum brochure, surf naar www.summum.nl of bel Summum via 020 421 55 55.

Summum Reizen biedt een bijzonder veelzijdig, gevarieerd en betaalbaar aanbod van groepsrondreizen naar bestemmingen in Zuid-Europa, Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Het is een organisatie van en voor mensen met een passie voor reizen, het ontdekken van al het moois dat onze wereld te bieden heeft en het actief beleven van andere culturen. Wie op zoek is naar een afwisselende en betaalbare groepsrondreis vindt bij Summum Reizen ongetwijfeld iets van zijn gading, zoniet de reis van zijn leven, want Reizen is het SUMMUM!