Siemens

Persbericht

IND 0507.683 nl

Den Haag, woensdag 20 juli 2005

Vakbeurs EMO van 14 t/m 21 september 2005 te Hannover, hal 13, stand C62: Nieuw systeemplatform van Siemens voor CNC-toepassingen: - Solution Line dekt het volledige CNC-aanbod

Onder de titel Sinumerik Solution Line stelt Siemens Automation and Drives (A&D) een nieuw systeemplatform voor CNC-toepassingen voor, een primeur voor de EMO 2005-beurs. Het platform omvat de productlijnen Sinumerik 840D sl en 802D sl met de CNC-sturing als onderdeel van het aandrijfsysteem en de Sinumerik 840Di sl als PC-sturing. De hard- en software is, afhankelijk van de toepassing, afzonderlijk schaalbaar. Hierdoor beschikt men over een schaalbare, genetwerkte en open automatiseringsoplossing, geschikt voor vrijwel alle CNC-toepassingen.

Binnen Sinumerik Solution Line geldt Sinamics als het aandrijfsysteem voor werktuig-machines. Dankzij de combinatie van Sinumerik Solution Line en Sinamics zijn er decentrale, eenvoudige ontwerpen mogelijk voor automatiseringsoplossingen en tevens modulaire concepten voor de werktuigmachines zelf. Voor communicatie tussen de componenten worden standaard Industrial Ethernet en Profibus gebruikt.

Voor de eerste keer wordt de Thin Client-technologie gebruikt voor bediening door de operator. Het bussysteem voor de aandrijvingen via Drive CLiQ biedt verbeterde diagnostische mogelijkheden en een snelle herkenning van de aandrijving via de elektronische identificatie. Net als de huidige Sinumerik systemen, wordt Sinumerik Solution Line gekenmerkt door de open architectuur van zijn MMI en realtime NC-kernal. Hierdoor is integratie van applicatiespecifieke functies, zelfs in realtime en ontwerp op maat van de gebruikersinterface, eenvoudig mogelijk.

Dankzij de combinatie van Sinamics, Simatic en Sinumerik Solution Line, worden vrijwel alle CNC-toepassingen afgedekt, van zeer eenvoudig tot uiterst complex. De nieuwe reeks is ook geschikt voor de modernisering van bestaande installaties (retrofit). De applicatiesoftware van een bestaande machine kan naar het nieuwe systeemplatform worden overgezet. De PLC-gebruikerprogrammas, subroutines, operatorinterface en componenten, evenals de tools en CNC-functionaliteit blijven identiek.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens divisie Industry, Frank de Korte
Tel: (070) 333 1565, E-mail: frank.de.korte@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325. E-mail: bernard.bos@siemens.com Een foto kan men downloaden van internet op:
www.siemens.com/ad-picture/024