Siemens

Persbericht

IND 0507.684 nl

Den Haag, woensdag 20 juli 2005

Vakbeurs EMO van 14 t/m 21 september 2005 te Hannover, hal 13, stand C62: Nieuwe IT-beveiligingsdienst van Siemens voor werktuigmachines - Beveiligingspakket voor teleservice en gegevensoverdacht

Siemens Automation & Drives (A&D) heeft zijn productaanbod uitgebreid met IT-beveiligingen voor werktuigmachines. Deze IT Security Consulting-dienst biedt fabrikanten en gebruikers van gereedschapsmachines competente advies-verlening, evaluaties, audits en implementatie van IT-beveiligingsconcepten. Bij de uitvoering van deze projecten werkt Siemens zeer nauw met de gebruiker samen als servicepartner en verleent de onderneming ondersteuning bij de doorvoering van de aanpassingen die wegens de veranderende beveiligings-vereisten nodig zijn. De basis van het IT-beveiligingsaanbod is de hardware-eveiliging met de versleuteling van de gegevens en beschermingsfuncties voor de CPU of NCU.

PCs die als bedienings- en sturingselementen fungeren en hun aansluiting op netwerken voor Teleservice en decentraal onderhoud, vergroten de behoefte aan beveiligingsconcepten die tegen ongeautoriseerde gegevenstoegang beschermen. Op de komende EMO-beurs stelt Siemens dan ook nieuwe concepten voor beveiligingsadvies en
-diensten voor. De Siemens-dienst IT Security Consulting vult de IT-beveiligingsconcepten voor hardware verder aan met adviesverlening en audits evenals met de configuratie en implementatie van beveiligingsconcepten voor productiemachines. De reeks is zowel gericht op de fabrikanten als op de gebruikers van de Machine Tools. Siemens is beschikbaar als servicepartner voor bestaande machines en levert ondersteuning bij de doorvoering van de aanpassingen die wegens nieuwe beveiligingsvereisten nodig zijn.

IT-beveiliging kan ook beginnen bij het eerste niveau, d.w.z. dat van de onderdelen. Zo worden de PCUs en NCUs bijvoorbeeld zodanig geconfigureerd dat mogelijke aanvals-punten voor niet-geautoriseerde toegang tot sturings- en machinegegevens aanzienlijk worden beperkt. Bovendien worden alle sturingsonderdelen uitgerust met firewalls.

Gebaseerd op de High-Security Desktop-standaard van Microsoft, zijn alleen die diensten actief en worden alleen die toepassingen geïnstalleerd die voor het laten draaien van de installatie nodig zijn.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens divisie Industry, Frank de Korte
Tel: (070) 333 1565, E-mail: frank.de.korte@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325. E-mail: bernard.bos@siemens.com