Siemens

Persbericht

IND 0507.681 nl

Den Haag, woensdag 20 juli 2005

Vakbeurs EMO van 14 t/m 21 september 2005 te Hannover, hal 13, stand C62: Statusmonitoring verhoogt beschikbaarheid van de installatie - Nieuwe generatie eServices van Siemens op de EMO 2005-beurs

Onder de titel ePS Network Services presenteert Siemens Automation & Drives (A&D) op de EMO de nieuwe generatie oplossingen voor status-monitoring. De ePS Network Services omvatten uitgebreide diensten voor status- en sturingsmonitoring die via Workflow Services makkelijk in service-concepten tussen verschillende bedrijven en mondiaal kunnen worden geïntegreerd. Dankzij het serviceprogramma kan men uiterst nauwkeurig preventief storingsprognoses uitvoeren voor afzonderlijke machineonderdelen, waardoor het makkelijker is onderhoudsbeurten overeenkomstig de belasting van een machine in te plannen en zodoende onvoorziene stilstandtijden te verminderen.

De ePS Network Services van Siemens bieden producenten en gebruikers van o.a. gereedschapsmachines krachtige op elkaar afgestemde IT-infrastructuren en servicepakketten, bijvoorbeeld voor decentrale toegang tot machines (eP-Access), voor diagnoses (eP-Dynamic) en voor preventief onderhoud (eP-Performance). Op deze manier kan men zich bijvoorbeeld op ieder moment een oordeel vormen over de actuele toestand van de assen en spillen van gereedschapsmachines. Via de nieuwe PLC-monitoring is het mogelijk een belastingsanalyse van afzonderlijke machineonderdelen uit te voeren.

Met behulp van de Workflow Services tool kunnen serviceafdelingen van de fabrikanten, service dienstverleners of onderhoudsdiensten snel en op de juiste plaats over de juiste status- en belastingsinformatie beschikken en onderhoudsbeurten overeenkomstig plannen.

Het gebruik van de servicepakketten vereist een sturing met PC mogelijkheden, zoals de Sinumerik 810D, 840Di of 840D met PCU 50, Internettoegang en een standaard web-browser. De ePS Network Services omvatten de gegevensvergaring, voorverwerking, comprimering en archivering van machinespecifieke gegevens en zorgen ervoor dat deze beschikbaar zijn voor de gebruiker via een beveiligd netwerk.

De gegevensbeveiliging is verzekerd. De gegevens worden van de machine naar de servers verzonden met 128-bit SSL-encryptie. De servers worden op hun beurt beschermd door een krachtige firewall en virusscanners. Er worden voor de verbinding standaardpoorten (HTTPS) gebruikt. Toegangsrechten kunnen slechts door bevoegde medewerkers van de gebruiker worden toegekend.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens divisie Industry, Frank de Korte
Tel: (070) 333 1565, E-mail: frank.de.korte@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325. E-mail: bernard.bos@siemens.com Een foto kan men downloaden van internet op:
www.siemens.com/ad-picture/023