Gemeente Oss


6/9/2005 - Voordelig sportaanbod voor basisschooljeugd

Inschrijfmiddag woensdag 14 september

De jaarlijkse inschrijfmiddag voor de schoolsport-kennismakingscursussen komt er weer aan. Op 14 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur op Sportpark Rusheuvel kunnen basisschoolleerlingen uit de groepen 6 t/m 8 binnen de gemeente Oss zich weer inschrijven voor een kennismaking met een nieuwe of bekende sportcursus of activiteit. Men mag in totaal voor drie sporten of activiteiten inschrijven. Als men voor drie cursussen inschrijft, dient een daarvan een danscursus te zijn. De kosten voor elke cursus bedragen EUR 5,-.

Aanbod sporten
Ook dit jaar heeft de Stichting Schoolsport Oss in samenwerking met diverse sportverenigingen en organisaties haar uiterste best gedaan om een grote variatie aan sporten en/of activiteiten aan te kunnen bieden. Naast de jaarlijks terugkerende verenigingen, is er een vereniging die weer terug is van weggeweest, namelijk modelvliegvereniging Delta Oss. Gymnastiekvereniging Turnoss biedt deze maal een cursus ritmische gymnastiek aan; een activiteit die landelijk zeer in opkomst is! Nieuw dit jaar binnen het schoolsportaanbod is de Bowlingvereniging Oss, die haar cursussen aanbiedt in het prachtige bowlingcentrum Rusheuvel. Het totale sport/-activiteitenaanbod wordt door in totaal 24 verenigingen verzorgd; dus keus te over!

Inschrijven
Om 14.00 uur opent wethouder Hans Boerboom de inschrijfmarkt, waar alle verenigingen/organisaties hun kraam hebben en info verstrekken of inschrijvingen doen.
Mocht het aangemelde kind kampen met een medisch probleem, dit dan graag vermelden op het inschrijfformulier zodat de vereniging/organisatie hiermee rekening kan houden. Om te voorkomen dat men in de regen of in de zon moet wachten, kan men vrijwel direct bij aankomst via het sportcentrum op de tribune plaatsnemen.
De ingevulde inschrijfformulieren worden bij entree in de sportzaal afgestempeld.
Vanaf 13.00 uur worden er in totaal 6 demonstraties gehouden, waaraan de aanwezige jeugd vrijblijvend deel kan nemen. Toegang tot de sportmarkt: men wacht op de tribune tot het nummer van het inschrijfformulier wordt afgeroepen. Komt men met een ingevuld en afgestempeld inschrijvingsformulier bij een vereniging, die geen kinderen meer kan plaatsen, dan ontvangt men een nieuw blanco inschrijfformulier. Om 16.00 uur sluit de inschrijfmarkt.

Meer dan sporten alleen
Doel van de kennismakingscursussen is de basisschooljeugd op een plezierige wijze te laten kennismaken met sport bij sportverenigingen tegen een zeer laagdrempelig tarief. Door te sporten komen er ook andere zeer belangrijke items aan bod: het leren samenspelen met daaruit voortvloeiend het kweken van teamgeest, de juiste mentaliteit en sportief gedrag. Ook komt het natuurlijk de sociale contacten ten goede.

Stichting Schoolsport Oss en bureau Sportstimulering hebben sport al jaren hoog in het vaandel staan en strijden er samen ook hard voor om iedereen binnen de gemeente Oss aan te zetten om te sporten. De schoolsport-kennismakingscursussen voor de basisschooljeugd uit de groepen 6 t/m 8 uit de gemeente Oss moeten daarbij helpen. Hopelijk kunnen er op de schoolsportinschrijfmiddag op 14 september vele sportenthousiastelingen begroet worden!