Universiteit van Tilburg

Mohammed Benzakour op UvT over de vervreemding van moslims

Woensdag 14 september is schrijver, publicist Mohammed Benzakour spreker in het lunchprogramma Neemt en Eet van het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing van de Universiteit van Tilburg. Tussen 12.45 en 13.45 uur, tijdens een gratis lunch in het Stiltecentrum op de campus, gaat Benzakour na een korte voordracht Over de terugtocht van de beschaving en de emancipatie van de domheid, met als ondertitel de vervreemding van moslims, met het publiek in discussie.

Mohammed Benzakour won in juni 2005 de vredesprijs voor Journalistiek, toegekend door het Humanistisch Vredesberaad. De jury prijst Benzakour om zijn verzet tegen de maatschappelijke verharding en de vervreemding van moslims.
De lezing van Benzakour maakt deel uit van Neemt en Eet, het lunchprogramma van het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing van de UvT. Dit jaar is de titel: Mens zoekt gemeenschap. Iedere woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.45 uur belicht een spreker dit thema vanuit zijn eigen invalshoek.
Stille tochten na zinloos geweld, brandstichting in islamitische en christelijke scholen, Beatrix op de Albert Cuyp, de dominantie van het neoliberalisme en een uitgesproken ´nee´ bij het referendum rondom de Europese Grondwet. Nederland wordt meer dan ooit geprikkeld om na te denken over de vraag: hoe willen wij met elkaar samenleven?

Mohammed Benzakour, Neemt en Eet, woensdag 17 september, 12.45 -- 13.45 uur, Stiltecentrum op de campus van de UvT, toegang en lunch gratis.

Noot voor de pers
Journalisten zijn van harte uitgenodigd het lunchprogramma Neemt en Eet bij te wonen.