Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wethouder Horlings viert lustrum De Vos Uitgebracht op: woensdag 7 september 2005

Woensdag 14 september is het feest voor openbare basisschool De Vos. Op die dag bestaat de school tien jaar. Wethouder H.H.V. Horlings viert het lustrum mee met de school. Om 10.00 uur is hij te vinden boven op een brandweerladder op het Treubplein, waar hij het startsein geeft van een ballonnenwedstrijd voor de leerlingen van de Vos.

De ballonnenwedstrijd is onderdeel van het feestelijke programma waarmee basisschool De Vos haar lustrum viert. De leerlingen lopen van 9.30 uur vanaf verschillende locaties in een lawaaioptocht met deksels, fluiten en trommels naar het Treubplein. Daar wacht wethouder Horlings de kinderen op. Wanneer de leerlingen samen in de vorm van een tien zijn gaan staan en wethouder Horlings met een toeter het startsein heeft gegeven, mogen zij hun ballonen loslaten.

Na de ballonnenwedstrijd gaan de kinderen s ochtends naar het Cultureel Centrum voor een verrassingsactiviteit om s avonds verder feest te vieren. De leerlingen worden om 17.00 uur op school verwacht, gekleed in chique kleren, voor een diner met het thema glitter en glamour. De ouders kunnen, terwijl zij wachten totdat hun kinderen klaar zijn met dineren, een drankje drinken op het schoolplein.

Openbare lagere school De Vos
De openbare lagere school De Vos is de enige openbare basisschool in Voorschoten. De school ontstond tien jaar geleden uit een fusie tussen de Elckerlycschool aan de Marijkelaan en de Vlietschool aan de Einsteinlaan. De schoolt telt circa 325 leerlingen en 27 leerkrachten.

Behalve de vestigingen aan de Marijkelaan en de Einsteinlaan, heeft de school sinds februari ook een locatie in Starrenburg II. De Vos is in Starrenburg onderdeel van de Brede School, een multifunctioneel gebouw waar naast basisschoolvoorzieningen ook ruimte is voor buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal. De officiële opening van de Brede School vindt binnenkort plaats.


- einde bericht -