Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-584       |
|                                            |Arnhem|8 september    |
|                                            |,     |2005           |
Vergadering provinciale staten 14 september 2005

Woensdag 14 september komen Provinciale Staten bijeen voor de maandelijkse vergadering. Deze vergadering is ook weer live te volgen via internet www.gelderland.nl. Na afloop van de statenvergadering zijn twee extra gezamenlijke commissievergaderingen.

Subsidie voor projecten dementie
GS vragen PS om akkoord te gaan met de toekenning van E 765.000 voor drie projecten gericht op directe hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorgers. Voor een aantal landelijk vastgestelde aandachtspunten op het terrein van dementie ontwikkelt de provincie beleid. Er blijft echter een aantal witte vlekken bestaan. Deze witte vlekken zijn de fase van diagnosestelling bij de huisarts, verbetering van de afstemming van het regionale aanbod op de regionale vraag en het ontwikkelen van voldoende ontmoetingscentra voor mensen met dementie en de mantelzorgers.

E 367.008 voor verplaatsing van twee intensieve veehouderijbedrijven In het Statenakkoord, collegeprogramma en collegewerkplan 2003-2007 staat dat de reconstructie van het platteland voortvarend zal worden opgepakt. Het plan is om 25 knelsituaties rond intensieve veehouderij op te lossen. Op 17 december 2003 hebben Provinciale Staten besloten om uit het Meerjarig Investeringsfonds Gelderland E 15 miljoen beschikbaar te stellen voor de reconstructie van het landelijk gebied. GS stellen PS voor om hiervan E 367.008 beschikbaar te stellen voor de verplaatsing van een vleeskalverhouderij te Wekerom en een nertsenhouderij te Putten. Vooral de verplaatsing van de nertsenhouderij zal discussiepunt zijn.

Wisseling statenleden
Tijdens de statenvergadering nemen de statenleden mw. M.van Maastricht (D66) en mw. G. Kreeft (PvdA) afscheid. Zij worden resp. opgevolgd door dhr. M. Leisink (D66) en dhr. C. van Hoeve (PvdA).

Overige agendapunten

. Het Beleidskader IVN Consulentschap Gelderland 2006-2009
. Subsidiëring Faunabeheereenheden 2005
. Subsidieregeling voor verplaatsing van intensieve veehouderijen in Gelderland

Extra commissievergaderingen
Na afloop van de statenvergadering zijn twee extra commissievergaderingen. De commissies Algemeen Bestuur en Verkeer en Vervoer praten gezamenlijk over het Akkoord collectieve Regeling Bouwnijverheid. De vergaderlocatie is Rijnstate 3.1. Bij de commissies Economie en Milieu, Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer staat luchtkwaliteit op de agenda. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Statenzaal.


---

U bent van harte uitgenodigd om de vergadering bij te wonen. De vergadering vindt plaats in het provinciehuis, Markt 11 in Arnhem en begint om 10.00 uur. Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, Els Hofman, tel. (026) 359 84 85 of met de Statengriffier, Bob Roelofs, tel. (026) 359 85 58.


---- --