Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

datum: 8 september 2005

Buurtkunstproject 'De Verbinding' in Meridiaantunnel

Woensdag 14 september gaat het buurtkunstproject 'De Verbinding' in de Meridiaantunnel officieel van start in de aula van VMBO de Boogschutter. De website www.meridiaantunnel.nl wordt die ochtend gelanceerd. Deze website is ontworpen door leerlingen van de Boogschutter. Op deze website kunnen belangstellenden de komende weken het verloop van het buurtkunstproject volgen. Kinderen van het Zuiderkruis en de Jorisschool - die gedurende het project als kinderpersbureau zullen opereren - geven woensdag voorafgaand aan de lancering van www.meridiaantunnel.nl een persconferentie over het buurtkunstproject.

Achtergrond
De Meridiaantunnel is de verbinding tussen het oude Amersfoort en het nieuwe Amersfoort. Dagelijks fietsen er veel kinderen, jongeren en volwassenen door de tunnel. De tunnel oogt wat somber en geeft veel fietsers een onveilig gevoel. Daarom heeft de gemeente, in het kader van de campagne Veilig op straat, de Meridiaantunnel aangewezen als aandachtspunt.

Samen met de Stichting Welzijn Amersfoort is een plan ontwikkeld om de Meridiaantunnel veiliger te maken. De Jorisschool, het Zuiderkruis, het Stromenland, de Boogschutter en de bewoners uit de Koppel, Gildekwartier en de Binnenstad gaan helpen om de tunnel vrolijker en mooier te maken! Onder het motto: een mooie tunnel geeft een veilig gevoel.

U bent van harte welkom bij persconferentie van het kinderpersbureau en de lancering van de website.

Datum: 14 september 2005
Aanvang: 11.00 uur
Plaats: Aula VMBO de Boogschutter

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telefoon 033 469 43 69, e-mail: t.vanwoudenberg@amersfoort.nl. of Jolande Koelewijn, opbouwwerker Binnenstad, telefoon 033 475 56 64 of e-mail j.koelewijn@welzijnamersfoort.nl.

---- --