Llink


747 Live

747 Live met John Buijsman

Uitzending(en)

wo 14 september 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

Prof. Hans Buller

Hans Büller volgde zijn artsopleiding en postdoctorale studies aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1984 tot 1997 werkte hij in het AMC. Sinds januari 1997 is hij hoogleraar en afdelingshoofd Kindergeneeskunde in het Erasmus MC-Sophia. Op 1 januari 2005 is hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam.

Horti-culti reporter Gina Kranendonk

Fotografe/filmmaker Gina Kranendonk, onder andere bekend van het boek over 100 jaar schooltuinen, rapporteert voor Loes Luca Live over alles wat met gecultiveerd groen te maken heeft.

Deze week neemt Gina een potje herstgeur mee uit eigen tuin om te onderzoeken hoe herfst ruikt. Ruikt herfst kruidig, bloemig of juist rot, en zijn er eigenlijk wel goede woorden voor?

Daarnaast droomt Gina over haar eigen bos in Rotterdam Overschie, pal naast de A13. Waarom ze daar zo over droomt, hoor je tussen twee uur en kwart voor vier.

Shoppen met Mieke

Elke week kan shopaholic Mieke van der Linden haar shopverslaving botvieren door voor John Buijsman Live winkels af te struinen waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) binnenkomt.

Serpents of the Nile

The Serpents of the Nile werden, naar eigen zeggen, in 1919 opgericht en groeiden al snel uit tot het toonaangevende Jass (oude spelling)-Orkest van Egypte en omstreken. Als geen ander wisten zij Polka's uit het oude land met de nieuwe muziek uit Kaliforni, Georgi en Noord-Virgini en Orientaalse melodien tot een nieuwe vorm van amusementsmuziek om te smelten.

Hawaii- guitarist "Ragtime" Rini Goldini en Banjeaurinist J."Broeder Petrus" Weissnickt vermaken het publiek, wars van nieuwerwetse fratsen als electriciteit, met hun verdoemde Rags, Blues en Polka's. Met handen en voeten bespelen ze hun guitaren, banjo's, mandolini, ukuleles, slagwerk, contrabas, piano, zingende zaag , toeters en bellen, etc.