Ingezonden persbericht


Rotterdam, 9 september

Baby's op reuzenblad van waterlelie in blijdorp

De Victoria, ook wel 'koningin der waterlelies' is weer present in Diergaarde Blijdorp. In het ronde bassin van de Victoria-serre, die zijn naam te danken heeft aan deze reuzenwaterlelie, zijn nu zeer regelmatig bloemen te zien. Aan het einde van de middag gaan de volgroeide bloemknoppen langzaam open en kunnen de bezoekers genieten van een indrukwekkende roomwitte bloem die een ananasachtige geur verspreidt.

Een Victoria bloem bloeit slechts twee nachten: de eerste avond opent de knop zich tot een schitterende witte bloem. Tijdens de tweede nacht is de bloem rozerood van kleur en zakt vervolgens onder water. De bloemen zijn in de natuur door hun kleur, geur en warmte onweerstaanbaar voor bepaalde kevers die uiteindelijk voor de bestuiving van de bloem zorgen.

Naast de grote bloemen valt de reuzenwaterlelie ook op door de reusachtige drijvende bladeren. Die kunnen een doorsnede van soms wel meer dan twee meter bereiken. De reuzenbladeren kunnen een draagvermogen hebben van 50 kilo en met gemak een flinke baby dragen! De plant maakt om de vier à vijf dagen een nieuw blad en met dezelfde regelmaat verschijnen ook de bloemknoppen.

Woensdagmiddag 14 september van 14.00 tot 18.00 uur biedt Diergaarde Blijdorp baby's tot 2 jaar de kans op de foto te gaan op het blad van deze koningin der waterlelies. Het aantal baby's is natuurlijk aan een maximum gebonden. De spelregels zijn dinsdag te vinden op www.diergaardeblijdorp.nl. Het is al weer 13 jaar geleden dat kinderen gefotografeerd konden worden op zo'n reuzenblad.

Een foto van een baby op het blad, vindt u vanaf vrijdagmiddag op www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op: 010 44 31 457 / 427