Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hilversum, 9 september 2005

LUISTERVINKVOORSTELLING VOF DE KUNST
MET PAUL VAN LOON VAN START
Opbrengst geschonken aan Villa Pardoes

Hilversum - Op 14 september aanstaande leest de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon in Theater De Leest te Waalwijk voor uit zijn boek Dolfje Weerwolfje. VOF de Kunst zorgt voor de muzikale omlijsting in de vorm van geluidseffecten en liedjes. Met deze voorstelling wordt de aftrap gegeven voor een reeks van Luistervink-jeugdtheatervoorstellingen. Een samenwerking van VOF de Kunst en bekende kinderboekenschrijvers en acteurs. De opbrengst van de allereerste voorstelling komt geheel ten goede aan Villa Pardoes, het vakantieverblijf waar kinderen met een levensbedreigende ziekte, samen met het hele gezin een week lang de vakantie van hun leven meemaken.

De wondere wereld van het boek in het theater....
Vanaf oktober brengt VOF de Kunst een nieuwe voorstelling naar het theater: Luistervink. Luistervink brengt kinderen op een speelse en muzikale manier in aanraking met de wondere wereld van het boek. Samen met drie populaire kinderboekenschrijvers (Carry Slee, Paul van Loon en Sjoerd Kuyper) en twee bekende acteurs (Lot Lohr (Sesamstraat) en Erik van Muiswinkel), trekt VOF de Kunst door het land om kinderen te laten zien hoe een schrijver zijn verhalen bedenkt, waarom een verhaal voor iedereen een andere betekenis kan hebben en oefenen ze samen in het maken van een nieuw verhaal. De theatervoorstelling is het vervolg op een succesvolle reeks luisterboek-cd's met dezelfde titel. Al meer dan tien jaar zet VOF de Kunst afgeladen zalen op z'n kop vol zingende en swingende kinderen. Een lijn die met Luistervink wordt voortgezet.

Nol Havens en Villa Pardoes
Nol Havens, de zanger van VOF de Kunst, is al jarenlang vriend van Villa Pardoes. Nadat hij al vele malen in Villa Pardoes zelf heeft opgetreden, samen met VOF de Kunst, heeft hij de gezinnen die deze week in de Villa verblijven, uitgenodigd om op 14 september aanstaande als allereerste naar Luistervink te komen kijken. En omdat alle betrokkenen de Villa een warm hart toedragen, is besloten de opbrengst uit de verkoop van de resterende kaarten geheel aan Villa Pardoes te doneren.

Luistervink is vanaf 2 oktober te zien op 23 plaatsen in Nederland. De voorstelling is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.

www.luistervink.nl
www.vofdekunst.nl


---