Gemeente Nijmegen

Samenwerkingsovereenkomst voor bereikbaarheid Heyendaal

Bewoners, onderwijsinstellingen, gemeente en het Knooppunt Arnhem Nijmegen gaan samen een plan maken om de bereikbaarheid van Heyendaal ook in de toekomst te garanderen. Zij ondertekenen hiervoor op 14 september een samenwerkingsovereenkomst.

In deze door de universiteit, hogescholen en het Universitair Medisch Centrum gedomineerde wijk, wordt de komende jaren nog flink gebouwd. Dat vraagt ook slimme aanpassingen om de bereikbaarheid en leefbaarheid voor de bewoners en diverse instellingen op een goed niveau te houden.

In het gezamenlijk op te stellen plan wordt niet alleen naar de wegenstructuur en de inzet van het openbaar vervoer gekeken, maar worden ook naar alternatieve maatregelen genomen. Het gaat dan bijvoorbeeld ook om het stimuleren van thuiswerken, verbeteren van fietsvoorzieningen, opstellen van vervoersplannen voor de verschillende instellingen, collectief inkopen van OV-abonnementen en mogelijk andere onorthodoxe maatregelen. Ook worden er oplossingen voor de toenemende vraag naar parkeergelegenheid gezocht.

De samenwerkingsovereenkomst wordt ondertekend door vertegenwoordigers van de Radboud Universiteit Nijmegen, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, ROC, Universitair Medisch Centrum, het Platform Heyendaal, wijkraad Brakkenstein, het Knooppunt Arnhem Nijmegen en de gemeente Nijmegen. Wethouder Ton Hirdes van verkeer ondertekent het convenant namens de gemeente. De ondertekening vindt plaats in het Nijmeegse stadhuis in de Treveszaal en begint om 11.00 uur.