Gemeente Ambt Montfort


Lokale omroepen zenden debat over fusie Roerdalen - Ambt Montfort uit

Hoe ver staat het met de fusie tussen Roerdalen en Ambt Montfort? Dit thema is onderwerp van een debat dat komende woensdag, 14 september, vanaf 19.30 uur te zien is op de RTV-Televisie en Omroep Roer & Maas.

De gemeenten Roerdalen en Ambt Montfort hebben al ruime tijd geleden aan de provincie Limburg gemeld dat zij vrijwillig willen fuseren. De provincie heeft deze wens overgenomen in haar advies aan minister Remkes. Remkes bereidt momenteel een wetsvoorstel voor over een gemeentelijke herindeling in Midden-Limburg.

Themas
Nadat Roerdalen en Ambt Montfort hun plannen bekend maakten, zijn zij gestart met afstemming en samenwerking op diverse terreinen. De beide lokale omroepen vragen zich nu af hoever het met de fusie staat.

Het Fusie Debat wordt een live uitgezonden discussie-programma met als thema: 'Zijn Roerdalen en Ambt Montfort samen op de goede weg?'. Uitgenodigd zijn onder andere gedeputeerde Vrehen, de beide burgemeesters, wethouders, fractievoorzitters en een aantal inwoners.

Bevolkingsenquête
Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: het tempo van het fusieproces, het wel of niet nakomen van afspraken, het Regiofonds, de rol van Roermond, de betrokkenheid van de inwoners en de overeenkomsten en de verschillen tussen beide gemeenten. Verder wordt in deze uitzending de uitslag bekendgemaakt van een Bevolkingsenquête die de beide omroepen hielden in Roerdalen en Ambt Montfort.

Kijkers krijgen de gelegenheid zich in de discussie te mengen via e-mail, SMS en telefoon. Inwoners van Roerdalen en Ambt Montfort kunnen ook bij de uitzending aanwezig zijn. Vanwege het beperkt aantal plaatsen dient u zich vooraf aan te melden door een e-mail te sturen naar: redactie@rtv-televisie.nl.

Het Fusie Debat wordt uitgezonden, live vanuit het Apollocentrum, Apollolaan 2 in Melick.