Gemeente Assen


Aziëweg-Peelo woensdag open

ASSEN, 13 september 2005

In de loop van woensdag 14 september gaat het kruispunt Aziëweg-Peelo weer open voor het autoverkeer. Daarmee is een volgende fase van de wegwerkzaamheden bij Assen-Noord afgerond. Verkeer naar het Peelerpark kan vanaf woensdag weer via het kruispunt het bedrijventerrein bereiken. De tijdelijke stoplichten bij de brug over het Noord-Willemskanaal zijn dan verwijderd. De afronding van deze fase betekent dat de verkeershinder bij Assen-Noord nog verder afneemt.

De openstelling op woensdag betekent een vertraging van een kleine week. De ondernemers van het Peelerpark zijn daarvan met een brief op de hoogte gesteld. De latere opening van het kruispunt Aziëweg-Peelo heeft gevolgen voor de laatste fase van de werkzaamheden bij Assen-Noord. Het wegvak Peelo tussen de brug over het Noord-Willemskanaal en het kruispunt Aziëweg-Peelo kan naar alle waarschijnlijkheid niet op 9 oktober worden vrijgegeven. Het verkeer zal daarom één à twee weken langer worden omgeleid via bedrijventerrein Messchenveld.

Wanneer de werkzaamheden aan het wegvak tussen de brug over het Noord-Willemskanaal en het kruispunt Aziëweg-Peelo zijn afgerond, is een belangrijke stap gezet voor het oplossen van het verkeersknelpunt bij Assen-Noord. Het is de bedoeling dat volgend jaar de werkzaamheden beginnen aan het wegvak Peelo na de brug over het Noord-Willemskanaal.