Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Uitwerkingsplan Van Tijenbuurt

Het uitwerkingsplan voor de vernieuwing van de Van Tijenbuurt is in concept klaar. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel is akkoord met dit concept en geeft bewoners en andere belanghebbenden de gelegenheid om nog een keer commentaar te geven op het plan. Dat kan gedurende de inspraakperiode, van 14 september tot en met 12 oktober 2005.

Inzage in het concept uitwerkingsplan
U kunt het concept uitwerkingsplan Van Tijenbuurt hier downloaden. Daarvoor heeft u het gratis programma Adobe Reader nodig, dat vindt u hier.

Het concept uitwerkingsplan Van Tijenbuurt en de maquette liggen ook ter inzage:
Datum: 14 september t/m 12 oktober 2005
Locaties: hal van het Tuinstadhuis, Plein '40- '45 nr 1, en (alleen het conceptplan) bij de Steunpunten voor Veiligheid en Leefbaarheid 6/7 en 8

Reageren op het concept uitwerkingsplan
De inspraakperiode duurt van 14 september t/m 12 oktober 2005. U kunt in deze periode op verschillende manieren het cocneptplan inzien en uw reactie geven.


1. Uw reactie op het concept uitwerkingsplan kunt u tot en met 12 oktober e-mailen naar mevrouw S. Kaper, projectmanager, ter attentie van het Dagelijks Bestuur, onder vermelding van inspraak Van Tijenbuurt. Het e-mailadres is skaper@geuzenveld.amsterdam.nl.


2. U kunt naar de inloopbijeenkomst:
Datum: maandag 26 september 2005
Tijd: tussen 16.30-20.30 uur kunt u binnenlopen Locatie: Pieter Jelles Troelstraschool, Dr H. Colijnstraat 2 Hier kunt u ter plekke het plan en de maquette bekijken en uw reactie geven. Portefeuillehouder Piet Dikken is aanwezig om de in het conceptplan gemaakte keuzes toe te lichten. Tijdens de inloop kunt u ook informatie krijgen over wat er met uw woning gebeurt, wanneer uw woning wordt gesloopt en hoe de herhuisvesting geregeld is.


3. Uw schriftelijke reactie op het concept plan kunt u tot 12 oktober 2005 sturen naar:
Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer
T.a.v. het Dagelijks Bestuur
O.v.v. Inspraak Van Tijenbuurt
Postbus 67018
1060 JA Amsterdam

Wat gebeurt er met uw reactie?
Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel bekijkt of de inspraakreacties aanleiding zijn om het cocnetp uitwerkingsplan aan te passen. Vervolgens legt het Dagelijks Bestuur het cocneptplan en de inspraakreacties ter besluitvorming voor aan de stadsdeelraad. Op woensdag 23 november 2005 ligt het cocnept uitwerkingsplan Van Tijenbuurt ter advisering voor in de Raadscommissie fysiek/ sociaal. Aanvang: 19.30uur. Als u bij deze vergadering wilt inspreken, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de raadsgriffie, tel. 020 - 889 81 38 of e-mail: griffie@geuzenveld.nl
De Stadsdeelraad besluit op dinsdag 13 december 2005 over het concept uitwerkingsplan Van Tijenbuurt. Aanvang: 20.00 uur.

Hoofdpunten concept uitwerkingsplan Van Tijenbuurt De Van Tijenbuurt in Geuzenveld Zuid wordt begrensd door de Osdorper Binnenpolder en Sportpark Ookmeer, de De Savornin Lohmanstraat en de Troelstralaan. Er komen bijna vierhonderd nieuwe woningen met een grote variatie in sociale huur, duurdere huur en koop, ongeveer de helft appartementen en de helft ééngezinswoningen. Er is straks ook een gevarieerd aanbod van bedrijfsruimten en een aantal woonwerkwoningen, helemaal van deze tijd. De portieketageflats en galerijflats aan de De Savorin Lohmanstraat en de Troelstralaan worden vervangen door middelhoogbouw en laagbouw. In de straatjes die op de Van Karnebeekstraat uitkomen, worden vooral ééngezinswoningen gebouwd. Langs de Troelstralaan en de Van Karnebeekstraat komen bedrijfsunits met woningen erboven. Aan de zuidzijde torent straks een bijzonder appartementengebouw hoog boven het stadsdeel uit. Het ligt direct aan Sportpark Ookmeer en vormt de entree tot de buurt. Het concept uitwerkingsplan Van Tijenbuurt is opgesteld door stadsdeel en Far West.