Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 14 september t/m vrijdag 23 september 2005

Woensdag 14 september
10.00 uur
Wethouder Van 't Veld spreekt tijdens de studiedag "Veiligheid in de wijk", georganiseerd door het studiecentrum voor Bedrijf en Overheid. Locatie: Theater Aan de Parade, Parade 23 te 's Hertogenbosch.

12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt de Amersfoortse Ondernemers toe tijdens de VAB-lunch. Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11 te Amersfoort.

Donderdag 15 september

13.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de feestelijke startconferentie 'Debattle, rappen en redeneren over jeugd', van het Instituut voor Social Work/De Horst in aanwezigheid van de staatssecretaris voor Onderwijs, Mark Rutte. Wethouder Van 't Veld is vanaf 17.00 uur aanwezig. Locatie: Theater de Flint, Concinckstraat 60 te Amersfoort.

14.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt 2000,- euro in ontvangst uit handen van de heren Hulsinga en Warmelink namens de gezamenlijke Amersfoortse Lions clubs (Hoogland, Amersfoort Eemstad en Amersfoort). Het geld is ingezameld tijdens de Nationale Conventie in Amersfoort ten behoeve van het Nederlands Jeugdfonds Jantje Beton. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Van 't Veld bezoeken de afscheidsreceptie van Willemien Meershoek, directeur van Stichting Ravelijn. Locatie: Stadscafe de Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Vrijdag 16 september

09.00 uur
Wethouder Eerdmans reikt de wisseltrofee uit voor de schoonste school van Amersfoort. De organisatie is in handen van de werkgroep 'Een Schone Zaak' van het Wijkbeheerteam van het Vermeer-, Berg- en Leusderkwartier. Locatie: Kingma SBO, Dorresteinseweg 7 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder De Wilde is aanwezig bij de heropening van De Amershof en de viering van het 85-jarig bestaan van Stichting Het Volksgebouw. Locatie: Snouckaertlaan 11 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Brink opent La Gare Vergadercentrum, een nieuw vergadercentrum op het station Amersfoort van Servex BV, dochteronderneming van NS Stations. Locatie: Stationsplein 49-53 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Brink bezoekt het sponsordiner 'Water voor Kameroen', een project mede ondersteund door Rotaryclub Scherpenzeel-Woudenberg om onderhoudsvrije waterplaatsen aan te leggen. De wethouder is gast van JINX architecten. Locatie: 'De Witte Holevoet', Holevoetplein 282 te Scherpenzeel.

Zaterdag 17 september
12.00 uur
Wethouder Eerdmans presenteert ter gelegenheid van de Duurzaamheidsdag, de plannen voor de natuurboerderij. Tevens geeft zij het startsein voor de prijsvraag voor een mooie naam voor de natuurboerderij. Locatie: de boomgaard nabij De Brink in Vathorst te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Eerdmans reikt de Vathorst FSC-promotie Trofee (Forest Stewardship Council) uit aan de winnende ontwikkelaar. Tevens opent ze de permanente tentoonstelling in het voorlichtingscentrum. De tentoonstelling zal ruimte bieden aan het gemeentelijk verhaal in het kader van FSC maar ook aan de houtwereld, FSC Nederland en het WNF. Locatie: I-centrum Vathorst, Duisterweg 8 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder De Wilde bezoekt Het Dorpsfeest Hoogland. Locatie: ontvangstruimte in Stadspark Schothorst te Amersfoort.

Zondag 18 september
Burgemeester Van Vliet-kuiper opent de tentoonstelling 'Onze buren, hun geloof' . Locatie: Bergkerk, dr. Abraham Kuijperlaan 2 te Amersfoort.

Dinsdag 20 september
07.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt een openingswoord tijdens het 'Prinsjesdagontbijt Amersfoort'. Prof.dr. B. Smalhout houdt een korte inleiding over 'Bouwen aan vertrouwen tussen burgers en overheid'. Het Prinsjesdagontbijt is een initiatief van GIDS Amersfoort (God in de Samenleving. Locatie: Conferentiehotel ISVW, Dodeweg 8 te Leusden.

Woensdag 21 september
13.30 uur
Wethouder Brink geeft het startschot voor de sportieve fietsmiddag van de basisschool De Zevensprong. Locatie: Wielerbaan Zielhorst te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Brink bezoekt de jubileumbijeenkomst ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Reproka Visuele Communicatie. Locatie: Spaceshuttle 22 te Amersfoort.

19.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een lezing tijdens een bijeenkomst van 'Passage', een christelijk maatschappelijke vrouwenbeweging. Locatie: De Fonteinkerk, Robert Kochstraat 2 te Amersfoort.

Donderdag 22 september
09.30 uur
Wethouder Brink onthult het bouwbord als start voor de werkzaamheden voor het treinstation Vathorst. Locatie: bouwlocatie station Amersfoort Vathorst, bereikbaar vanaf de Veenweg en de Laakboulevard te Amersfoort.

Vrijdag 23 september
14.45 uur
Wethouder Eerdmans opent het BINAS leereiland ("science lab") van het Farel College. Dit "science lab" maakt zichtbaar hoe het Farel College het onderwijs de komende jaren uitdagender, en vooral betekenisvoller, wil maken. De heer J.M. ten Cate, de directeur van Akzo Nobel, geeft het startschot van "JetNet". Locatie: Farel College, Paladijnenweg 101 te Amersfoort.


---- --