Gemeente Capelle a/d IJssel

Overhandiging eerste brochure Graffiti

Op donderdag 1 september heeft wethouder beheer Tineke Keuzenkamp het eerste exemplaar van de brochure Graffitti uitgereikt aan de directeur van de Capelse bibliotheek, mevrouw I. Gunneweg. Tineke Keuzenkamp heeft haar verzocht de folder in alle bibliotheekvestigingen neer te leggen.

De folder legt uit hoe bedrijven en instellingen graffiti kunnen laten verwijderen en biedt meteen de mogelijkheid om een verwijderingscontract af te sluiten. Doel is een graffiti-arm Capelle aan den IJssel, waaraan zowel de gemeente als bedrijven, instellingen en bewoners hun steentje bijdragen. Inmiddels zijn er ruim zevenhonderd meldingen bij het Informatiecentrum binnengekomen.

Na het bezoek aan de bibliotheek heeft de wethouder een rondje over de wekelijkse markt gemaakt om ook daar de folder uit te delen. De brochure is tevens overhandigd aan een medewerkster van een horecagelegenheid aan het Stadsplein. De folder wordt verstuurd naar alle bedrijven en instellingen in Capelle aan den IJssel, in de hoop dat meer bedrijven en instellingen zich aansluiten bij het schoonmaakcontract. Daarnaast is de folder verkrijgbaar bij het Informatiecentrum van de gemeente, buurthuizen en dus ook de vestigingen van de Capelse bibliotheek. Ook kunt u hier de graffitibrochure downloaden

De verspreiding van de folder vindt plaats in het kader van de graffitiaanpak van de gemeente Capelle aan den IJssel. Hiervoor is een raamcontract afgesloten met het schoonmaakbedrijf City Service Nederland B.V. om de graffiti van de eigendommen van de gemeente te verwijderen voor 7,73 per vierkante meter. Ook derden kunnen zich bij dit contract aansluiten voor hetzelfde tarief.

Wilt u uw (bedrijfs)pand of woning graffitivrij maken en houden of heeft u vragen over het Capelse graffitibeleid. Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer R.H. Velthoen van de unit Accommodatiebeheer, telefoon 010-2848676.