Dienstenbond CNV

Voorstellen nieuwe CAO Crematoria
14-09-2005

Eind september starten de onderhandelingen voor de nieuwe Crematoria CAO 2005-2006. Eindelijk dan, het had immers al in augustus zullen starten! Leden hebben op onze oproep om voorstellen in te brengen gereageerd en wij leggen alle voorstellen nu aan u voor om daarover uw mening te horen. Als u nog een voorstel wilt toevoegen of wijzigen kan dat nog!

Voorstellen:

1. Een looptijd van 1 jaar (1 juli 2005 tot 1 juli 2006).
2. Salarisverhoging van 1.25 procent per 1 juli 2005.
3. Aanpassing van de reiskostenregeling. Wij willen de kilometervergoeding baseren op het werkelijk gemaakte aantal kilometers woon-werkverkeer waarbij ook van 0-10 kilometer dient te worden vergoed tot een maximum van 50 kilometer (enkele reis).
4. Verduidelijking/aanpassing van de werktijd gedurende een werkweek. De huidige regelgeving dient te worden aangescherpt omdat er kennelijk (in de praktijk) van overleg bij de roosterinvulling weinig tot geen sprake is. Overigens is er al een afspraak met de werkgevers voor een onderzoek in het kader arbeidstijdmanagement. We nodigen u ook nog steeds uit om ons meer voorbeelden van roosterinvulling uit de praktijk kenbaar te maken!
5. Afschaffing van de 0,5% financiële bijdrage van de loonsom aan het solidariteitsfonds voor de pre-pensioenregeling.
6. Vergoeding voor telefoonwacht buiten werktijden. Gedacht wordt aan eenvergoeding voor beschikbaarheid conform de CAO voor personeel werkzaam in de Uitvaartverzorging (thans: 1,30 euro per uur).
7. Aansluiting bij de kinderopvangregeling uit de CAO voor personeel werkzaam in de Uitvaartverzorging waar ook buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar) is geregeld.

8. Invulling van de onderzoeksopdrachten uit het recente CAO-akkoord betreffende CAO- a la carte, levensloop,(vroeg)pensioen en arbeidstijdenmanagement.

9. Aanbod van een collectieve ziektekostenverzekering voor de hele sector, inclusief een aanvullend pakket waarvoor geen medische keuring geldt.

Reageer
Via hilversum@cnvdibo.nl kunt u reageren op deze voorstellen. Vergeet daarbij niet uw lidnr., naam, adres, postcode, woonplaats. telefoonnr. te vermeleden en natuurlijk of u wel of niet akkoord gaat met de genoemde voorstellen. Reageren kan tot 22 september.

Vuist
CNV Dienstenbond is de grootste en meest vakkundige vakorganisatie in de sector van uitvaart en crematie maar ook bij de uitvaartverzekeringen. Natuurlijk hopen we dat er zich nieuwe leden zullen inschrijven opdat we nog beter een vuist kunnen maken naar de werkgevers die sinds het laatste overleg (voorjaar!) niets meer van zich hebben laten horen. Laat uw collegas weten waar we voor staan en voor gaan! Er komt tenslotte een heel belangrijk overleg aan vlak voor een jaar met tal van (inkomens)wijzigingen.

Vragen?
Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl