Gemeente Woerden


13 september 2005

Start herontwikkeling Julianalaan Harmelen

De herontwikkeling van de Julianalaan en omgeving omvat de sloop van
65 eengezins- en patiowoningen. Het betreft allen huurwoningen. De nieuwbouw bestaat uit een kleine kantoorruimte en 65 huur- en koopwoningen in verschillende grootte en vorm. Het project is er op gericht om ook het openbaar gebied een kwaliteitsimpuls te geven. De woningcorporatie GroenrandWonen uit Vleuten is initiatiefnemer. De gemeente Woerden is nauw betrokken bij de plannen. Daarnaast zorgt de gemeente voor Artikel 19 vrijstellingsprocedure.

Vrijstellingsprocedure
Als één van de laatste stappen in de vrijstellingsprocedure heeft de gemeente bij de provincie Utrecht de zogenaamde verklaring van geen bezwaar aangevraagd. Als deze wordt verleend kan het college van B&W vrijstelling verlenen van het geldende bestemmingsplan en vervolgens aan GroenrandWonen een bouwvergunning verlenen. Wij verwachten dat dit medio oktober zal plaatsvinden.

Meer informatie
De woningbouwvereniging stelt bewoners en omwonenden op de hoogte door middel van een nieuwsbrief. Er zijn er inmiddels al vier verschenen. U kunt voor vragen terecht bij de hr. E. Rijssenbrij, projectmanager namens de woningbouwvereniging. Hij is op werkdagen te bereiken op telefoonnummer 030 - 6779070. De gemeente houdt u op de hoogte via deze website.