Gemeente Leeuwarden

Forse uitbreiding Post Interieur

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-09-2005) Post Interieur en Design gaat fors uitbreiden. Wethouder Tom van Mourik (Economische Zaken) en directeur Max Post maakten op dinsdag 13 september bekend dat de gemeente Leeuwarden een ruime bedrijfskavel van 1,8 hectare heeft verkocht op het Business Park.

Volgens directeur Max Post wordt de nieuwe vestiging drie keer zo groot als het huidige bedrijf aan de Schenkenschans. Hier bevindt zich een designwinkel met moderne meubelen van omstreeks drieduizend vierkante meter. De nieuwe vestiging komt naast BouwMaat en is plm.
10.000 vierkante meter groot. 'Hier zullen we op een grootte van ongeveer tien voetbalvelden onze collectie laten zien'. Het nieuwe pand telt twee verdiepingen en er zijn voldoende mogelijkheden voor uitbreiding. Met de bouw wordt eind oktober begonnen. 'We worden hiermee de grootste meubelzaak van Leeuwarden; het personeelsbestand zal worden verdubbeld van 8 naar 16 personeelsleden', aldus Post. Het is de bedoeling dat de officiele opening op Tweede Paasdag 2006 plaats vindt. Wethouder Tom van Mourik is erg ingenomen met de verkoop'. Hij stelde dat Leeuwarden op dit moment te weinig bedrijfsgrond heeft: 'we moeten eigenlijk ervoor zorgen dat we constant 30 - 40 hectare grond kant en klaar hebben zodat dit soort plannen vaker kan worden gerealiseerd'.