Ingezonden persbericht


Geachte redactie,
Hierbij ontvangt u een gewijzigd persbericht van Edel International. De wijziging betreft de betrokkenheid van Arcadis bij de aanleg van kunstgrasvelden in het buitenland en het fotobijschrift ontbrak.

----------

PERSBERICHT

Burgemeester Hofland van Zwartewaterland ziet grotere naamsbekendheid Genemuiden

Hoogste FIFA onderscheiding voor kunstgras goed

voor groei omzet en werkgelegenheid bij Edel Grass.

Genemuiden - Wanneer het aan burgemeester A.C.Hofland van de gemeente Zwartewaterland ligt, associeert binnen afzienbare tijd iedereen, overal de naam Genemuiden met het beste kunstgras van de wereld. "Ik ben er trots op dat in ons Genemuiden de enige fabrikant ter wereld is gevestigd die de hoogste FIFA-kwaliteitsonderscheiding voor kunstgrasvoetbalvelden heeft gekregen, de FIFA 2star Award. Dat geeft mij het vertrouwen dat er groei zit in dit product en in dit bedrijf. En dat is goed voor de naam Genemuiden en voor de werkgelegenheid." De directie van Edel Grass verwacht, mede door deze bijzondere FIFA-onderscheiding, binnen enkele jaren een verdubbeling van de omzet in kunstgras, naar ongeveer 45 miljoen euro per jaar, aldus managing director Bas van den Berg.

Burgemeester Hofland feliciteerde dinsdagavond de directie van Edel Grass en Edel International in Genemuiden met het verwerven van het hoogste FIFA-kwaliteitscertificaat voor kunstgras voetbalvelden, de FIFA-2star Award. Alleen wanneer een kunstgras voetbalveld dit certificaat heeft, mag er op het hoogste internationale niveau gespeeld worden. Bijvoorbeeld Championsleague. Een veld met een dergelijke kwaliteit ligt momenteel als enige in de wereld bij Heracles Almelo. Bij de Amsterdam ArenA ligt een veld waarvoor de FIFA 2star certificering binnenkort afkomt. Edel Grass werkt bij haar projecten met een vast team waarin vezelleverancier Ten Cate Thiolon en in Nederland ook het ingenieursbureau Arcadis en een belangrijk aandeel hebben.

Managing director Bas van den Berg van Edel Grass, onderdeel van het tapijtconcern Edel International in Genemuiden, deelt het vertrouwen van burgemeester Hofland. "We zien nationaal en zeker internationaal een explosieve groei van het aantal kunstgrasvelden. Ook op de hogere speelniveau's en bij verschillende sporten. Steeds meer clubs ontdekken de voordelen van goede kunstgrasvelden, -want er zit wel degelijk verschil in - zoals wij die leveren. Deze ontwikkeling geeft mij reden om te durven zeggen dat de omzet van Edel Grass gaat verdubbelen."

----------
Foto: Burgemeester Hofland van Zwartewaterland snijdt de bijzondere taart aan ter gelegenheid van het verwerven van de FIFA 2start Award voor kunstgras voetbalvelden door Edel Grass. Links managing director Bas van den Berg van Edel Grass.

----------