Gemeente Eindhoven

Noodverordening

Onlangs is in het stadsdeel Strijp nabij Meerhoven tegen het terrein van de Vliegbasis Eindhoven een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen.
De ruiming van deze vliegtuigbom zal plaatsvinden op vrijdag 16 september 2005. Tijdens de demontage moet uit veiligheidsoverwegingen een gebied rondom deze bom worden ontruimd.
De burgemeester van Eindhoven heeft - gelet op artikel 176 van de Gemeentewet - hiervoor op 9 september 2005 de navolgende noodverordening vastgesteld.

Artikel 1

1. Het is eenieder, voor zover niet rechtstreeks betrokken bij het onschadelijk maken van de in de aanhef vermelde vliegtuigbom verboden zich op vrijdag 16 september 2005 vanaf 09.00 uur op te houden binnen het op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart aangegeven gebied van de gemeente Eindhoven, tot het moment waarop door of vanwege de burgemeester bekend is gemaakt dat de werkzaamheden met betrekking tot het onschadelijk maken van de vliegtuigbom zijn beëindigd en dat eerder genoemd gebied weer is opengesteld.

2. Eenieder is verplicht binnen het in het eerste lid bedoelde gebied en vanaf genoemd tijdstip op de genoemde dag vee en andere levende have binnen een gebouw of onder een overkapping te laten verblijven tot het moment waarop door of vanwege de burgemeester bekend is gemaakt dat de werkzaamheden met betrekking tot het onschadelijk maken van de vliegtuigbom zijn beëindigd en dat het eerder genoemde gebied weer is opengesteld.

3. Eenieder die een persoonlijk recht of zakelijk recht heeft op een woning of gebouw binnen het in het eerste lid bedoelde gebied is verplicht er voor te zorgen dat op de in het eerste lid genoemde dag en tijdstip alle zich in de woning of gebouw bevindende ramen en deuren gesloten zijn.

4. Voor de toepassing van het eerste en tweede lid worden de wegen, vaarwegen en straten, tot de grens zoals aangegeven op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart aangegeven gebied van de gemeente Eindhoven, beschouwd als deel uitmakende van dit gebied.

Artikel 2

1. Het is eenieder, voor zover niet rechtstreeks betrokken bij het onschadelijk maken van de in de aanhef vermelde vliegtuigbom, verboden op vrijdag 16 september 2005 vanaf 09.00 uur personenautoâs, vrachtautoâs en andere voertuigen achter te laten binnen het op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart aangegeven gebied, tot het moment waarop door of vanwege de burgemeester bekend is gemaakt dat de werkzaamheden met betrekking tot het onschadelijk maken van de vliegtuigbom zijn beëindigd en dat het eerder genoemde gebied weer is opengesteld.

2. Alle personenautoâs, vrachtautoâs en andere voertuigen, die binnen het in het eerste lid bedoelde gebied gedurende de daarbij aangegeven periode worden achtergelaten, kunnen op kosten van de eigenaar/houder, door of vanwege de politie worden verwijderd.

3. Voor de toepassing van het eerste en tweede lid worden de wegen, vaarwegen en straten, die op of aan de grens liggen van het op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart aangegeven gebied, beschouwd als deel uitmakende van dit gebied.

Artikel 3
Rechthebbenden op een onroerende zaak, gelegen in het gebied van de gemeente Eindhoven, zoals aangegeven op de bij deze verordening behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart, zijn verplicht te gedogen dat de werkzaamheden en maatregelen die redelijkerwijs nodig zijn in verband met het onschadelijk maken van de onderhavige vliegtuigbom, kunnen worden uitgevoerd.

Artikel 4
Alle aanwijzingen ter handhaving van de bepalingen van deze verordening, gegeven door ambtenaren van de politie Brabant Zuid-Oost in het belang van de openbare orde of veiligheid van personen, vee, andere levende have en goederen dienen stipt te worden nagekomen.

Artikel 5
Overtreding van een of meer bepalingen van deze verordening is strafbaar op grond van artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht.

Artikel 6
Deze verordening treedt in werking onmiddellijk na haar afkondiging.

De noodverordening en de daarbij behorende kaart liggen gedurende tien dagen vanaf heden ter inzage bij de dienst Algemene en Publiekszaken, sector Advisering & Ondersteuning, in de leeshoek van het Informatiecentrum van het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alsmede in het Stadsdeelkantoor Strijp, Sint Trudoplein 6 en het Informatiecentrum Meerhoven, Zandkasteel 43.

---

Bouwvergunningen, aanvragen

Te verlenen vrijstellingen
Van 15 september tot en met 28 september 2005 ligt bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage de bouw- en situatietekening(en) behorende bij het verzoek om: ⢠tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan voor het wijzigen gebruik industrie in tentoonstellingsruimten, Glaslaan 2 (05/0940). Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan, voor een bepaalde termijn, vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Van 15 september tot en met 12 oktober 2005 liggen bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage de bouw- en situatietekening(en) behorende bij de plannen tot het: ⢠plaatsen van een overkapping, Generaal De Gaullelaan 5 (05/0521); ⢠legaliseren van het plaatsen poort, markiezen en rolluiken, Baekelandplein ongenummerd (05/0891).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van deze plannen vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Gedurende bovengenoemde termijn is eenieder in de gelegenheid om tegen deze voornemens schriftelijk zienswijzen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders. De zienswijzen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

Ingekomen monumentenaanvragen
Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat van 15 september tot en met 28 september 2005 bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage liggen de bouw- en situatietekening(en) behorende bij de plannen tot het: ⢠verbouwen van een woning, Aalsterweg 202 (MO03/0006); ⢠restaureren van voegwerk van de voorgevel en gedeelte zijgevel kantoorgebouw, Geldropseweg 20 (MO05/0051);
⢠plaatsen van een tuinhuisje, Philipswijk 24 (MO05/0052). Gedurende bovengenoemde termijn is eenieder in de gelegenheid om schriftelijk zijn/haar bedenkingen tegen de plannen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders. De bedenkingen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

Ontwerpbesluiten
Van 15 september tot en met 26 oktober 2005 liggen bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor eenieder ter inzage het ontwerpbesluit behorende bij de plannen tot het: ⢠verbouwen en uitbreiden van gebouw B t.b.v. uitbreiding MRI-afdeling, Michelangelolaan 2 (05/1033).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
⢠tijdelijk plaatsen van een polikliniek voor maximaal 5 jaar, Michelangelolaan 2 (05/0997).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit plan, voor een bepaalde termijn, vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 2.5.29, lid 2 onder d van de Bouwverordening.
Gedurende bovengenoemde termijn is eenieder in de gelegenheid om tegen deze voornemens zienswijze naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

Ontwerpbesluit ontheffing leefmilieuverordening Van 15 september tot en met 26 oktober 2005 liggen bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier, voor iedere belanghebbende ter inzage het ontwerpbesluit behorende bij het verzoek om: ⢠vrijstelling van het bestemmingsplan m.b.t. wijzigen gebruik timmerfabriek t.b.v. (bedrijfs)fitnesscentrum, Hoogstraat 122/Philips de Goedelaan 2-2a (05/1182).
Burgemeester en wethouders zijn voornemens ten behoeve van dit verzoek ontheffing te verlenen met toepassing van artikel 6 van de voorschriften behorende bij de Algemene leefmilieuverordening Eindhoven 2003.
Gedurende bovengenoemde termijn is iedere belanghebbende in de gelegenheid om tegen dit voornemen zienswijzen naar voren te brengen overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gezonden aan de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven.

De directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer maakt bekend dat onderstaande aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn ingediend:

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst
05/0944 Meerhovendreef 25, plaatsen van een terrasoverkapping 31.08.2005
05/1308 Seinelaan 77, uitbreiden woning d.m.v. het aanbouwen van een slaapkamer, badkamer en kleedruimte aan achterzijde 01.09.2005 05/1310 Armagnaclaan 7, plaatsen van een terrasoverkapping aan de achterzijde 01.09.2005
05/1312 Van Wassenhovestraat 30, bouwen van een serre 01.09.2005 05/0409 Grand Combin 3, plaatsen van een luifel 01.09.2005 05/1315 Generaal Van Dedemlaan 82, uitbreiden van een woning d.m.v. een erker 02.09.2005
05/0834 Fransebaan 115, verbouwen en uitbreiden van een woning aan de voorzijde 02.09.2005
05/0500 Vesaliuslaan 22, plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak 02.09.2005
05/0813 Rustenburgstraat 26, verbouwen en uitbreiden van een woning 02.09.2005
05/0558 Antigonelaan 18, uitbreiden van een berging/garage 02.09.2005 05/0567 Piuslaan 155, wijzigen bouwvergunning m.b.t. het uitbreiden van een woning 05.09.2005
05/1022 President Reitzlaan 31, plaatsen van een dakkapel in het voorgeveldakvlak 05.09.2005
05/0977 Dordognelaan 81, uitbreiden van een woning 02.09.2005 05/0865 Roostenlaan 118, verbouwen van woonruimte 06.09.2005 05/1318 Kempensebaan 89, bouwen van een berging 06.09.2005 05/1320 Prokofjevpad 38, bouwen van een garage 06.09.2005 05/0783 Sint Adelbertuslaan 10, plaatsen van dakkapellen in het achtergeveldakvlak 06.09.2005
05/0961 Pieternelletje 11, plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak 07.09.2005

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst 04/0640 Grasbloem 12-28, -klokje 2-18, -lelie 2-68 en 1-17 en -plant 2, wijzigen bouwvergunning m.b.t. het bouwen van 101 woningen (bouwplan 15 Grasrijk 7) 31.08.2005
03/1097 High Tech Campus 51, wijzigen bouwvergunning m.b.t. het bouwen van twee bedrijfspanden (WEC en WED) en fietsenstalling 01.09.2005 02/1860 âDe Barrierâ, wijzigen bouwvergunning m.b.t. het bouwen van 263 woningen (verplaatsen van bergingen) 01.09.2005 05/1131 Daalakkersweg (ongenummerd), uitbreiden van een 10kv-gebouw 02.09.2005
05/1313 Fransebaan 518, uitbreiden van een woning 02.09.2005 05/1047 Hendrik Staetslaan 89-93, verbouwen van twee winkelunits in een winkel 05.09.2005
05/1314 Pauwlaan 10, uitbreiden van een woning 02.09.2005 05/1188 Rapenlandstraat 3 t/m 21, verbouwen van bedrijfspand 05.09.2005
05/1319 Malagijsweg 43, uitbreiden van een berging met kantoorruimte
06.09.2005
05/1321 Tongelresestraat 426, verbouwen en uitbreiden van een woning in drie appartementen 07.09.2005

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning omgezet naar lichte bouwvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum binnenkomst 05/1292 Rielseweg 28, uitbreiden van een woning 26.08.2005

De ingekomen aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.

---

Bouwvergunningen, beslissingen

De directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer maakt bekend dat onderstaande beslissingen zijn genomen:

Verleende lichte bouwvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/1161 Edenstraat 41, vernieuwen raamkozijnen met nieuwe indeling
01.09.2005
05/0060 Ernani 17, uitbreiden van een woning/berging 02.09.2005 05/1246 Van Coothstraat 25, uitbreiden van een woning 05.09.2005 05/0810 Backenhagen 2, aanbouwen van een hobbyruimte aan garage 06.09.2005
05/1045 Sint Trudostraat 5, bouwen (legalisatie) van een aanbouw aan de achterzijde 06.09.2005
05/1269 Eeuwig Licht 55, vervangen van een garagedeur door houten kozijn 06.09.2005
05/0745 Pioenroosstraat 24, uitbreiden van een woning 07.09.2005 05/0575 Agrippastraat 5, wijzigen bouwvergunning voor het verbouwen en uitbreiden van een woning 07.09.2005
05/1155 Frans van Thoorlaan 19, plaatsen van een carport 07.09.2005

Verleende reguliere bouwvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/0274 Fellenoord 310 t/m 370, verbouwen van een kantoor t.b.v. de entree 02.09.2005

02/0206 Sterkenburg 53, bouwen van een woongebouw met 63 appartementen 02.09.2005
05/0644 Sprookjesbosch 17, uitbreiden van een woning d.m.v. een dakopbouw 02.09.2005
05/0815 Sliffertsestraat 21, uitbreiden van een cafetaria met een tijdelijke instandhouding 02.09.2005
05/0613 Rechtestraat 40, verbouwen van een winkelpand 02.09.2005 05/1039 Generaal Linckerslaan 82, verbouwen en uitbreiden van een woning 07.09.2005
05/0158 Neherlaan 1, bouwen van een kelder en berging 07.09.2005 02/1546 ât Hofke 52, uitbreiden van een woning t.b.v. een badkamer
07.09.2005
05/1102 Generaal De Gaullelaan 4, verbouwen en uitbreiden van een woning 07.09.2005
05/0682 Michelangelolaan 2, bouwen van een magazijn/portaal 07.09.2005

Verleende reguliere bouwvergunning eerste fase
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/0434 Woenselse Markt 39, bouwen van een winkel en zeven appartementen 07.09.2005

Van rechtswege verleende lichte bouwvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/1133 Gebroeders Hornemannplantsoen, Jan Smitslaan (ongenummerd), plaatsen van een transformatorstation 07.09.2005

Geweigerde lichte bouwvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/1253 Locatellistraat 2, plaatsen van een carport 06.09.2005 05/0011 De Vriesstraat 28, bouwen van een garage 07.09.2005

Geweigerde reguliere bouwvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
04/1548 Winston Churchilllaan (ongenummerd), verbouwen van winkelblok N in Winkelcentrum Woensel 02.09.2005
05/0748 Hoogstraat 143, vernieuwen en uitbreiden (legalisatie) van een woning 02.09.2005

Geweigerde reguliere bouwvergunningen eerste fase Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/0856 Jan Gielenlaan 4, verbouwen en uitbreiden van woning 02.09.2005
05/1215 Hertogstraat 21, verbouwen van een woning in drie appartementen 07.09.2005

Geen lichte bouwvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/1297 Adriaen Brouwerstraat 3 en 1, plaatsen van een deurluifel boven voordeuren 06.09.2005

Vergunningsvrij
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/0968 Jan van de Capellelaan bij nummer 160, plaatsen van een trafo-station 02.09.2005

Niet in behandeling genomen aanvragen lichte bouwvergunning Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/1127 Briljant 19, uitbreiden van een woning met een atelier en dakkapel 02.09.2005
05/1029 Antwerpenlaan 27, vervangen van een vlizotrap door vaste trap 02.09.2005
05/1125 Gerard Davidstraat 58, verbouwen en uitbreiden van een woning 02.09.2005
04/1327 Rosa Manusstraat 17, uitbreiden van een woning d.m.v. een tuinkamer 07.09.2005

Niet in behandeling genomen aanvragen reguliere bouwvergunning Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/1154 Parklaan 81a, veranderen kleurstelling gevels en verbouwen en uitbreiden van de entree 02.09.2005
05/0223 Hoogstraat 113, verbouwen en uitbreiden winkel/wonen in winkels/studentenkamers/-studioâs 06.09.2005
05/1200 Gabriël Metsulaan 52, verbouwen van een garage tot studio 07.09.2005

Aanhouden bouwaanvragen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/0614 Professor Holstlaan (ongenummerd), bouwen van een competence center, gebouwen WEN en WEO 02.09.2005
05/0934 Luchthavenweg 63, verbouwen en uitbreiden van een kantoorgebouw/opslag 06.09.2005

Verdagen bouwaanvragen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/0623 Meerenakkerweg 12, verbouwen van bedrijfsruimte BO-rent & Redbox 02.09.2005
05/0848 Heezerweg 262 t/m 304, gedeeltelijk vernieuwen van een luifel 02.09.2005

Geweigerde vrijstelling
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
04/1141 Vlokhovenseweg 38, vrijstelling van het bestemmingsplan voor het wijzigen gebruik van een fotostudio/ laboratorium in praktijkruimte met oefenruimte 07.09.2005

Ontheffing Algemene leefmilieuverordening Eindhoven 2003 vrijstelling verleend
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
05/0846 Dommelstraat 22, ontheffing leefmilieuverordening t.b.v. restaurant-café of eetcafé 02.09.2005
05/0701 Klein Tongelrepad 2-4, verzoek om ontheffing van de algemene leefmilieuverordening voor het wijzigen gebruik winkel in lunchroom 02.09.2005

Verleende monumentenvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
MO05/0038 Kloosterdreef 29, verwijderen van geschroefde astbest houdende bekledingsplaten van twee luiken 01.09.2005

Geweigerde monumentenvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
MO05/0013 Oirschotsedijk 9, vernieuwen van een rieten dak en enkele kozijnen van een restaurant 05.09.2005

Verleende sloopvergunning
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
SL05/0063 Kloosterdreef 29, slopen van geschroefde hechtgebonden asbesthoudende platen 01.09.2005

Verleende splitsingsvergunningen
Zaaknummer Adres/omschrijving Datum verzending
HV05/0015 Boschdijk 319, splitsen van een gebouw in twee appartementen 05.09.2005
HV05/0045 Jan van Gentstraat 16/Willem Barentzstraat 2, 4, 6, 6a, 6b, 6c en 8, splitsen van een gebouw in drie appartementen en twee bedrijfsruimten 05.09.2005

De beslissingen liggen gedurende twee weken vanaf heden ter inzage bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1 (4e etage, van 9.00 tot 16.00 uur), alsmede in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, alhier.
Degene wiens belang rechtstreeks bij de beslissing is betrokken, kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na de dag waarop de beslissing is toegezonden of uitgereikt aan de aanvrager, bezwaar maken. Het bezwaarschrift, onder vermelding van het zaaknummer, dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven, ter attentie van de afdeling Juridische Zaken en Integrale Veiligheid. Naast dit bezwaarschrift kunt u, indien u een spoedeisend belang heeft, bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te âs Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA âs Hertogenbosch, eventueel een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

---

Openbare vergaderingen

De welstandscommissie komt op onderstaande data bijeen voor een openbare, voor publiek toegankelijke vergadering: 5 oktober, 2 november en 7 december 2005.
Het openbare gedeelte begint om 13.30 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur.

De monumentencommissie komt op onderstaande data bijeen voor een openbare, voor publiek toegankelijke vergadering: 6 oktober, 10 november en 8 december 2005.
Het openbare gedeelte begint om 10.00 uur en eindigt uiterlijk om 12.00 uur.

Beide vergaderingen vinden plaats in het gebouw van de Technische Diensten.

---

Programmabegroting 2006-2009 ter inzage

De gemeentelijke programmabegroting voor de komende vier jaren is klaar en ligt vanaf 15 september tot en met 5 oktober aanstaande voor iedereen ter inzage in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor (adres en openingstijden zie colofon). Deze termijn biedt voor belanghebbenden de gelegenheid om kennis te nemen van de voorstellen. De begroting omvat in woorden en cijfers de gemeentelijke activiteiten voor de komende vier jaren. In de begroting staan bovendien de middelen die de gemeente in deze periode beschikbaar heeft. Na de inzagetermijn wordt de Programmabegroting 2006 - 2009 op 9 en 10 november 2005 behandeld in de gemeenteraad, die de programmabegroting vaststelt.
Het college van burgemeester en wethouders draagt na 5 oktober zorg voor bundeling van mogelijke reacties ten behoeve van besluitvorming door de gemeenteraad.
Correspondentieadres:
College van burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
E-mail: gemeente@eindhoven.nl

---

Hoorzitting âKNIPâ Meerhoven

De gemeenteraad van Eindhoven nodigt de burgers van Eindhoven uit om met hen van gedachten te wisselen over het al dan niet realiseren van de zogenoemde âKNIPâ in de Sliffertsestaat in Meerhoven. Inwoners en organisaties, die eerder contact hebben gehad over ontwikkelingen rondom de âKNIPâ, zijn zoveel mogelijk door de raad uitgenodigd voor de hoorzitting van 19 september 2005. Deze hoorzitting zal âs avonds plaatsvinden. Aangemelde sprekers krijgen daar de gelegenheid hun standpunt(en) toe te lichten. Ook mensen die niet persoonlijk zijn uitgenodigd kunnen met de raad praten over dit onderwerp. Hiervoor zal maandagmiddag 19 september 2005 van 15.00 tot 17.00 uur een inloopbijeenkomst worden gehouden in het Stadshuis, adres zie colofon.
Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

---

Wet bodembescherming

Meldingen
Ter informatie delen burgemeester en wethouders van Eindhoven mede dat zij een aanvraag hebben ontvangen ingevolge artikel 29, lid 1 onder a van de Wet bodembescherming, met het verzoek om een besluit te nemen over de ernst van een geval van bodemverontreiniging naar aanleiding van een nader bodemonderzoek:
⢠aanvrager: Directoraat-generaal Rijkswaterstaat, directie Noord-Brabant;
locatie: Knooppunt Leenderheide (A67), km 23,3-23,4 te Eindhoven. Conform artikel 2, eerste lid van de âVerordening bodemsanering Eindhoven 2003â (VbE 2003) is op de voorbereiding van de beschikking titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Te zijner tijd zal de definitieve beschikking worden gepubliceerd, waarop dan bezwaarschriften kunnen worden ingediend. Voor nadere informatie omtrent deze melding kunt u zich wenden tot de heer J. van Laarhoven, tel. 259 46 55.

---

Wet milieubeheer

Te verlenen vergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een vergunning op grond van de Wet milieubeheer te verlenen aan: ⢠De Winstpakker.
Het betreft een vergunning voor het veranderen of de werking daarvan veranderen van een detailhandel annex vuurwerkopslag, gelegen Schootsestraat 26c.
De aanvraag, de ontwerpbeschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 15 september tot 13 oktober 2005 ter inzage bij de Milieudienst Regio Eindhoven (adres en openingstijden zie colofon) en elke maandagavond na telefonische afspraak, tel. 259 46 03; bovendien na deze datum, tot het einde van de beroepstermijn, elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u vooraf telefonisch (259 46 03) een afspraak maken. Tot de laatst genoemde datum kunnen door eenieder schriftelijke bedenkingen worden ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. De bedenkingen moeten worden gericht aan ons college en kunnen worden toegezonden aan de afdelingsmanager van de Milieudienst Regio Eindhoven, Postbus 435, 5600 AK Eindhoven. Wij maken u erop attent dat de bedenkingen, conform de Algemene Wet Bestuursrecht, worden toegezonden aan de aanvrager. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn of haar persoonlijke gegevens hierbij niet te vermelden. Het is ook mogelijk om, gedurende de genoemde termijn, mondelinge bedenkingen in te brengen. Hiervoor kan telefonisch (259 46 03) een afspraak worden gemaakt, waarna een bijeenkomst zal worden georganiseerd.

Verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning ingevolge de Wet milieubeheer hebben verleend aan:
⢠Singulus Mastering B.V.
Het betreft een de gehele inrichting omvattende revisievergunning voor een inrichting voor ontwikkeling en productie van optische, medische en automatiseringsproducten, gelegen Marinus van Meelweg 2; ⢠P.S.V. N.V.
Het betreft een vergunning voor het veranderen of de werking daarvan veranderen van een voetbalstadion, gelegen Frederiklaan 10b. De beschikkingen en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 15 september tot 27 oktober 2005 ter inzage bij de Milieudienst Regio Eindhoven (adres en openingstijden zie colofon) en elke maandagavond na telefonische afspraak, tel. 259 46 03.
Voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u vooraf telefonisch een afspraak maken (259 46 03).
Gedurende de genoemde termijn kan beroep worden ingesteld door: ⢠degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
⢠de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit; ⢠degene die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht; ⢠belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.
Een beschikking treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij gedurende deze termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Een beroepschrift moet in tweevoud worden gezonden aan de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA âs-Gravenhage. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beschikking treedt niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Meldingen
Ter informatie delen wij mede dat de volgende bedrijven zich hebben gemeld omdat zij zich gaan vestigen of omdat zij wijzigingen aanbrengen:
⢠Foto Broekhaus Woensel, Winkelcentrum Woensel 256, detailhandel en ambachtsbedrijf;
⢠Euromaster Eindhoven, Croy 15a, inrichting voor motorvoertuigen; ⢠Galvano Groothandel B.V., Hurksestraat 34, opslag- en transportbedrijf;
⢠De Wit Grafische Projecten B.V., Sportlaan 89, opslag- en transportbedrijf;
⢠Kennis Eindhoven B.V., Kanaaldijk Noord 5b, detailhandel en ambachtsbedrijf.
Informatie over de meldingen kunt u elke werkdag krijgen bij de Milieudienst Regio Eindhoven, adres en openingstijden zie colofon.
---

Bestemmingsplannen

Voorbereidingsbesluiten
In het Informatiecentrum van het Stadskantoor, bij de sector Bouw- en Woningtoezicht in het gebouw van de Technische Diensten (4e etage) en in het desbetreffende stadsdeelkantoor liggen op werkdagen tijdens openingsuren voor eenieder ter inzage de voorbereidingsbesluiten: ⢠voor het centrum Doornakkers (Stadsdeelkantoor Tongelre); ⢠voor een appartementengebouw aan het Hugo de Grootplein (Stadsdeelkantoor Strijp);
⢠voor de uitbreiding van een basisschool aan de Maasstraat (Stadsdeelkantoor Woensel- Noord);
⢠voor een ambachtelijke slagerij, Aanschot 76-78 (Stadsdeelkantoor Woensel-Noord);
⢠voor een sporthal in het sportconcentratiegebied Eindhoven Noord (Stadsdeelkantoor Woensel-Noord);
⢠voor een manege aan de Roostenlaan (Stadsdeelkantoor Stratum); ⢠voor het bedrijventerrein De Hurk/Croy (Stadsdeelkantoren Gestel en Strijp);
⢠voor het plangebied Tongelresche Akkers (Stadsdeelkantoor Tongelre).
Adres en openingstijden stadsdeelkantoren zie colofon. Het gaat hier om de verklaring van de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 augustus 2005, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de bovengenoemde locaties, zoals deze respectievelijk op de tekeningen nummers 77113, 77107, 77108, 67049, 77095, 77096, 70010 en 67079 nader zijn aangegeven.
De voorbereidingsbesluiten treden in werking met ingang van 15 september 2005 en vervallen op 15 september 2006. Een en ander gebeurt overeenkomstig artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Eenieder kan, tot uiterlijk zes weken na heden, tegen het voorbereidingsbesluit schriftelijk bezwaar indienen bij de gemeenteraad.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:
⢠naam en adres van de indiener,
⢠de dagtekening,
⢠de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, ⢠de gronden van het bezwaar.
Het bezwaarschrift dient te worden gezonden aan de directeur van de dienst Algemene en Publiekszaken, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank âs-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA âs-Hertogenbosch.

---

Gewijzigde openingstijden Informatiecentrum Meerhoven

Het Informatiecentrum Meerhoven is geopend op:
dinsdag t/m vrijdag van 13.00-18.00 uur en zondag van 11.00-16.00 uur. Op maandag en zaterdag is het Informatiecentrum gesloten.
---

Kapvergunningen

De directeur van de dienst Algemene en Publiekszaken maakt bekend, dat voor het rooien van onderstaande bomen een vergunning is verleend:

Stadsdeel Stratum
⢠Veertien bomen, Vesaliuslaan 13 i.v.m. herinrichting tuin (herplant).
Verzenddatum vergunning: 2 september 2005.
⢠Een boom, Floralaan-Oost 122 i.v.m. gevaar voor personen/verkeer en slechte vitaliteit (herplant).
Verzenddatum vergunning: 5 september 2005.
⢠Negen bomen, Hugo van der Goeslaan (8)/Stadswandelpark (1) i.v.m. risico voor schade aan eigendommen, gevaar voor personen/verkeer en slechte vitaliteit (herplant);
⢠vier bomen, Adolf van Cortenbachstraat i.v.m. belemmering van monumentale gedenkboom.
Verzenddatum bovenstaande twee vergunningen: 6 september 2005. ⢠Twee bomen, Jan Smitzlaan 11 i.v.m. verdroging van de bomen (herplant).
Verzenddatum vergunning: 7 september 2005.
⢠Een boom, Ruusbroeclaan 11: de boom is te groot in verhouding tot het terras en er bestaat risico voor schade aan eigendommen; ⢠een boom, Appelbloesemstraat 16: de boom is te groot in verhouding tot de tuin en er bestaat risico voor schade aan eigendommen. Verzenddatum bovenstaande twee vergunningen: 8 september 2005.

Stadsdeel Tongelre
⢠Twee bomen, Javalaan 13: de boom is te groot in verhouding tot de tuin en i.v.m. risico voor schade aan eigendommen en lichtreductie. Verzenddatum vergunning: 8 september 2005.

Stadsdeel Woensel-Noord
⢠Een boom, Evreuxlaan 77 i.v.m. herinrichting van de tuin. Verzenddatum vergunning: 8 september 2005.

Stadsdeel Woensel-Zuid
⢠Twee bomen, John F. Kennedylaan (talud oprit Orpheuslaan) i.v.m. aanleg riolering (herplant);
⢠acht bomen, Jan van den Eijndestraat, Turnuspad, Stevinstraat, Poelaertstraat, Orpheuslaan en Groenewoudseweg i.v.m. gevaar voor personen/verkeer, de bomen zijn te groot in verhouding tot omgeving, risico voor schade aan eigendommen, schade aan trottoirs en ziekte. Verzenddatum bovenstaande twee vergunningen: 6 september 2005. ⢠Een boom, Roosje Vosstraat 123: de boom staat dicht op erfafscheiding, is te groot en vormt risico voor schade aan eigendommen;
⢠twee bomen, Hemelrijken 171 i.v.m. reconstructie binnenterrein (herplant).
Verzenddatum bovenstaande twee vergunningen: 7 september 2005.

De vergunningen liggen vanaf heden, gedurende zes weken, ter inzage in het Informatiecentrum van het Stadskantoor en aan de balie van het betreffende stadsdeelkantoor, adressen en openingstijden zie colofon. Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na de dag volgend op de verzenddatum van de betreffende vergunning, een gemotiveerd bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 90150, 5600 RB te Eindhoven.

---

Colofon

Dit is een officiële publicatie van het gemeentebestuur van Eindhoven.
De openbare notaâs, besluiten, tekeningen e.d, die betrekking hebben op de vermelde onderwerpen, liggen ter lezing in het gemeentelijk Informatiecentrum. In sommige gevallen liggen de stukken ook ter inzage bij een gemeentelijke dienst (zoals vermeld in de desbetreffende rubriek).
Het Informatiecentrum bevindt zich in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10. U bent er welkom op maandag van 9.00-17.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur.
De dienst Algemene en Publiekszaken bevindt zich eveneens in het Stadskantoor. Bij deze dienst bent u welkom op maandag van 9.00-19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur. De diverse sectoren van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer zijn gehuisvest in het gebouw van de Technische Diensten, Frederik van Eedenplein 1. Deze dienst is voor het publiek geopend op werkdagen van 9.00-16.00 uur.
De Milieudienst Regio Eindhoven is gehuisvest aan de Keizer Karel V Singel 8. U bent er welkom van 9.00-17.00 uur.
De openingstijden van de Stadsdeelkantoren Gestel, Stratum, Strijp, Tongelre, Woensel-Noord en Woensel-Zuid zijn tot 1 juli a.s. op maandag van 14.00-17.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur. Na deze datum elke maandag van 14.00-17.00 uur. Buiten deze tijden is bezoek mogelijk op afspraak: telefonisch zijn zij bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.
Stadsdeelkantoor Centrum is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur en is telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 uur. Het postadres van alle Stadsdeelkantoren is Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.
Het Stadsdeelkantoor Centrum is gevestigd in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10.
Het Stadsdeelkantoor Gestel is gevestigd aan het Kastelenplein 168a. Het Stadsdeelkantoor Stratum is gevestigd aan de Piuslaan 74a. Het Stadsdeelkantoor Strijp is gevestigd aan het Sint Trudoplein 6. Het Stadsdeelkantoor Tongelre is gevestigd aan de Insulindelaan 111. Het Stadsdeelkantoor Woensel-Noord is gevestigd aan de Ouverture 85. Het Stadsdeelkantoor Woensel-Zuid is gevestigd aan de Kronehoefstraat 19 (ingang: Van Brakelstraat 2).
De vergunningen en andere zaken, met betrekking tot de hierboven genoemde stadsdelen, liggen ter inzage c.q. na afspraak ter inzage (bouwvergunningen) gedurende de in de tekst vermelde termijn in het betreffende Stadsdeelkantoor.
Het Informatiecentrum Meerhoven is gevestigd aan Zandkasteel 43. U bent er welkom van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-18.00 uur en zondag van 11.00-16.00 uur.

Telefoonnummers:
⢠Informatiecentrum, Stadskantoor, algemene informatie 238 20 25 ⢠Voor vragen en meldingen over het onderhoud, de veiligheid en leefbaarheid van de stadsdelen 238 60 00
⢠Informatiebalie sector Bouw- en Woningtoezicht 238 64 46 ⢠Tekstbeeld-telefoon voor doven en slechthorenden 238 49 90 ⢠Milieuklachtencentrale voor vragen en klachten over milieuzaken 259 45 00
⢠Informatiecentrum Meerhoven, algemene informatie 234 80 40

Eindhoven, 14 september 2005.

---

contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven