Gemeente Ermelo


BIJEENKOMST VERKEER EN VERVOER

Afgelopen woensdag 31 augustus is de door de gemeenteraad interactieve bijeenkomst voor Verkeer en Vervoer gehouden. Ruim 160 belangstellenden kwamen, ondanks het warme weer, naar de Dialoog.

Rode of groene kaart
Diverse stellingen, die voorafgaand aan de bijeenkomst via internet en huis-aan-huis verspreide flyers, onder de aandacht waren gebracht kwamen aan bod. Tijdens de bijeenkomst kon met een rode of groene kaart worden aangegeven of men het met de stelling eens of oneens was om daarna met elkaar in discussie te gaan. Het was voor de eerste keer dat de gemeenteraad op deze manier de inwoners van Ermelo op een interactieve manier mee lieten denken over bijvoorbeeld; de parkeersituatie in het centrum, de bereikbaarheid van Ermelo of verkeersveiligheid in de woonwijken.

Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan
De resultaten van de stellingen en de discussie wil de gemeenteraad meenemen bij de vaststelling van de hoofdlijnen in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan. Dit beleidsplan dient als toetsingskader voor beslissingen op het gebied van verkeer en vervoer binnen de gemeente Ermelo. De sheets van de presentatie van deze avond en de resultaten van de stellingen worden binnenkort op het internet geplaatst en zijn dan ook verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis. In oktober zal het ontwerp Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan in de raadscommissie en de raad besproken worden.

De gemeenteraad kijkt terug op een geslaagde avond en wil u, inwoners van Ermelo, van harte bedanken voor het meedenken en het geven van uw mening.

Hier ziet u een impressie van deze avond.