Dienstenbond CNV

Kaartenactie voor pensioen groothandels in bloemen 14-09-2005

Het CAO overleg voor de Groothandels in Bloemen en Planten (VGB) is, zoals in juli gemeld, opgeschort. Het had geen zin om verder te onderhandelen nu de werkgevers geen pensioenregeling lijken te willen. Deze week zullen wij de werknemers hierover informeren en een kaartenactie houden in de groothandels. Wij vragen ook u de toegestuurde kaart ingevuld terug te sturen!

Na vier jaar onderhandelen is er nog steeds geen pensioenregeling. Sterker nog de werkgevers lijken hem niet te willen. Dit terwijl hier in het verleden loonruimte voor is gereserveerd. Wij vinden dit niet kunnen en willen een helder signaal afgeven en de werknemers hierover informeren.

Kaartenactie
Gedurende de onderhandelingen voor een pensioenregeling hebben wij gestreefd naar een goede, maar ook betaalbare regeling. De werkgevers willen echter niet meer dan een regeling die in feite niets oplevert. Dit terwijl de vakbonden de werkgevers ver tegemoet zijn gekomen. Het CAO overleg is nu opgeschort. Dat betekent dat er ook niet onderhandeld wordt over een loonsverhoging en andere nodige verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden. Als u ook van mening bent dat dit maar al te belangrijk is; vul de ansichtkaart in en verstuur hem zo snel mogelijk. De kaart zullen wij overigens niet aan de werkgevers geven, dus het blijft vertrouwelijk. Maar met alle reacties kunnen wij een signaal afgeven aan de werkgevers hoe de werknemers over de situatie denken. Vraag ook uw collegas hetzelfde te doen.

Verbeteringen
Bij veel groothandels in bloemen en planten kan nog veel verbeterd worden als het gaat om arbeidsvoorwaarden en de manier waarop het personeel benaderd wordt. Wij willen daar wat aan doen, maar dat kan alleen met voldoende leden. Hoe meer leden, hoe sterker wij staan. Vraag ook uw collegas lid te worden. Niet alleen omdat ze daarmee de collectieve regels helpen in stand houden, maar ook vanwege de individuele dienstverlening waar ze gebruik van kunnen maken, zoals juridische bijstand. Men verzekert het huis, auto en gezondheid. Waarom niet dat waar dat van betaald wordt: het werk? Dus maak uw collega lid. Niet alleen voor hem of haar, maar ook voor uzelf.

Vragen?
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (010)2651111 of per email op het adres h.devaan@cnvdibo.nl