Nintendo europe kiest voor vpn van interoute

Europese vestigingen veilig met elkaar verbonden na korte implementatie van zes weken

Amsterdam/Londen, 14 september, 2005 - Nintendo, wereldmarktleider in interactieve entertainment, heeft al haar Europese vestigingen aan elkaar verbonden via een Virtual Private Network (VPN) van Interoute, leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa.

De nieuwe strategische netwerkoplossing van Interoute stelt Nintendo in staat de performance en efficiëntie van hun bedrijfsvoering te verbeteren. Door de invoering van een end-to-end COS (Classes of Service) systeem kan Nintendo vergaande kostenbesparingen doorvoeren. Op termijn worden er ook spraakdiensten zoals Voice over IP toegevoegd aan het netwerk. Daardoor kunnen data, spraak en andere functies, zoals video-conferencing, via één platform lopen.

De hele implementatie - inclusief migratie en testfase - van het nieuwe bedrijfsnetwerk werd binnen zes weken afgerond. In dit korte tijdsbestek heeft Interoute een beveiligde VPN op basis van MPLS (Multi-Protocol Label Switching) uitgerold. Hierdoor kan Nintendo de interne en externe communicatie nu veilig en storingsvrij verwerken en alle bestel- en bezorgdiensten van alle Europese vestigingen beheren via het netwerk van Interoute.

Snelle implementatie
"Nintendo heeft in Europa een betrouwbare en dynamische partner nodig voor zijn data-infrastructuur", zegt Klaus Mirl, Manager Information Services Nintendo Europe GmbH. "Interoute is bijzonder flexibel bij het meedenken met onze behoeftes. De duurzame en kostenefficiënte oplossing van Interoute gaf het bedrijf een streepje voor op de concurrentie. Ondanks de strakke deadline voor oplevering van het netwerk, verliep de implementatie zonder problemen. We denken de juiste partner te hebben gevonden in Interoute."

Berend Jan van Maanen, Interoute Country Manager Benelux en Scandinavië: "Vorig jaar nam Interoute het strategische besluit de grootzakelijke markt te betreden. Met Nintendo als nieuwe klant is dit alweer de juiste keuze gebleken. Onze flexibiliteit en onze technologische know-how hebben Nintendo ervan overtuigd dat wij de juiste partner zijn. Een andere doorslaggevende factor was het feit dat wij in staat waren het nieuwe bedrijfsnetwerk zo snel en betrouwbaar te leveren."

Nintendo is actief in meerdere locaties in Europa, waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Over Nintendo
Nintendo is wereldmarktleider in interactieve entertainment. Nintendo heeft wereldwijd 1,4 miljard videospelletjes verkocht. Mario® en Donkey Kong en spellen zoals The Legend of Zelda® and Pokémon(TM) zijn een paar van Nintendo's iconen. Nintendo produceert en distribueert hardware en software voor videogame systemen zoals Nintendo 64, NINTENDO GAMECUBE, Game Boy Advance en Game Boy - het best verkochte videogame systeem ter wereld (120 miljoen keer) www.nintendo-europe.com

Over Interoute
Interoute is het snelst groeiende telecommunicatiebedrijf in Europa en is eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak, data en internet. Interoute verzorgt intelligente netwerkservices voor een uitgebreide reeks bedrijven waaronder (mobiele)telecomoperators, grote ondernemingen en overheden. Interoute heeft vestigingen in Europa en de VS. Het eigen glasvezelnetwerk van 30.000 km reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra, inclusief Oost Europa. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.nl

Contact voor de media:
Veronique van Zanten of Wander Bruijel Telefoon: 070-346 3760, v.vanzanten@kempenpr.nl of w.bruijel@kempenpr.nl