Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting:

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 september 2005


Hall - Bromfietsster raakt gewond


Een 17-jarige Dierense raakte dinsdagmorgen rond 07.45 uur gewond na een aanrijding. Zij reed op haar bromfiets over het Jaagpad vanaf Dieren. Op de kruising met de Voorstondensestraat gaf ze geen voorrang aan een 38-jarige automobilist uit Voorst. Het meisje werd met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.


Warnsveld - In auto ingebroken


In een auto, geparkeerd aan De Nutteler, werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Er werd een portier op grove wijze geforceerd. Weggenomen werden onder andere een subwoofer, versterker, autoradio, MP3 speler en een rijbewijs. Er werd veel schade aan de auto aangebracht, zoals gaten in het dashboard, de achterbank werd er uitgebroken en er zit een kras over de gehele lengte van de auto.


Lochem - Inbraak in horecagelegenheid


In een horecagelegenheid aan de Nieuweweg werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Binnen werd een raam vernield. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Laren - politie treft busje traangas aan


Agenten troffen dinsdagmiddag bij een controle op de N332 een busje traangas aan in de auto van 23-jarige Amsterdammer. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het traangas werd in beslag genomen. De politie maakt proces verbaal op.


Harfsen - Gevaarlijk inhalen


Een motoragent moest dinsdagmorgen op de Lochemseweg behoorlijk afremmen om een frontale aanrijding te voorkomen. Dit gebeurde omstreeks 08.15 uur, terwijl het behoorlijk mistig was. De motoragent reed richting Harfsen. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee auto's aanrijden. Opeens ging de achterste auto inhalen en kon de agent nog net een aanrijding voorkomen. Tegen de bestuurster, een 19-jarige Larense wordt proces verbaal opgemaakt.


Warnsveld - Controle na klachten


Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden aan de Bonendaal. Er is hier 30 km toegestaan. Van de 20 gecontroleerde bestuurders reed er één te hard. De snelheid bedroeg 45 km. De bestuurder kreeg een boete.


Nijbroek /Wilp/Harfsen - 266 bestuurders rijden te hard


Agenten hebben dinsdagmorgen bij een controle op de Vaassenseweg in Nijbroek negen bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Bij een controle op de Kneuterstraat in Wilp reden dinsdagmiddag en -avond 22 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 60 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km.


Op de Molenallee in Wilp reden dinsdagmiddag tien bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km. Men mag hier 30 km.


Bij de snelheidscontrole dinsdagmiddag en -avond op de Lochemseweg in Harfsen werden 225 van de 1100 gecontroleerde bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km. Er is hier 60 km toegestaan.


De bestuurders, die in overtreding waren kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN



---- --