Ingezonden persbericht


Erik Hazelhoff Roelfzema's beroemde boek wordt Musical

Montecatini management verwerft theaterrechten soldaat van oranje

Het agentschap Montecatini Management heeft een overeenkomst gesloten met auteur Erik Hazelhoff Roelfzema om van zijn beroemde boek Soldaat van Oranje een musical te ontwikkelen. Montecatini wil het komende jaar een componist, script- en tekstschrijver vinden om vervolgens de financiering van de musical te realiseren. De hoop is de musical over drie à vier jaar in de theaters te krijgen.

De idee om van het boek een musical te maken is zo'n tien jaar geleden ontstaan, maar is pas de afgelopen jaren serieus ter hand genomen. Het contact met Hazelhoff Roelfzema kwam eind 2003 tot stand. Een half jaar later werd na de eerste ontmoeting tussen de auteur en de partners van Montecatini besloten de idee werkelijk om te zetten in een overeenkomst.

Erik Hazelhoff Roelfzema is bijzonder verheugd dat er een theaterversie van zijn autobiografische boek gemaakt wordt: "Ik vind het een briljant idee om een musical te maken gebaseerd op mijn boek en verheug me om met de jongens van Montecatini te filosoferen over de theaterversie. Muziek kan een onverwachte, emotionele dimensie geven aan een keihard verhaal dat een plaats in ons nationaal bewustzijn heeft verworven. Een uniek project, in handen van een uniek stel jonge producenten."

Montecatini Management, opgericht in augustus 1999 als agentschap voor met name acteurs en actrices, co-produceert dit jaar het toneelstuk Hurly Burly in samenwerking met Stichting De Praktijk. Ook zijn ze als co-producent betrokken bij de horrorfilm Doodeind. Dit alles vanuit de filosofie om acteurs en creatieven die al door hun vertegenwoordigd worden de kans te geven hun gedroomde projecten te realiseren. Met Soldaat van Oranje - De Musical hopen ze nog meer dromen waar te maken.