Gemeente Dordrecht


---

Extra glasbakken in Dordrecht

Corinne de Nijs

Dordrecht is een stad om mooi te houden. En ook een stad om schoon te houden. Daarom plaatst de gemeente 46 extra glascontainers. De werkzaamheden zijn begin deze maand gestart. Wethouder G. Veldhuijzen heeft de nieuwe glascontainer vandaag onthuld. Eind september zijn alle glascontainers in de stad geplaatst.
Momenteel scheiden de burgers in Dordrecht 60% glas. Landelijk ligt dit percentage op 78%. In Dordrecht is nog veel winst te boeken. De extra glascontainers moeten hier een bijdrage aan leveren. Om het landelijk gemiddelde te halen is 1 glasbak per 650 inwoners nodig. Voor Dordrecht betekent dat 185 glascontainers voor 120.000 inwoners. Na de plaatsing van de extra glascontainers komt het totaal op 188. De doelstelling is om 80 % glas gescheiden in te zamelen in 2010.

De nieuwe glasbakken
De nieuwe glasbakken hebben drie buizen voor drie kleuren: wit, bruin en gekleurd glas. Het glas komt in verschillende compartimenten terecht. Hierdoor kan het glas optimaal worden hergebruikt. De glasbakken zijn geluidsarm. Door een speciale laag aan de binnenkant van de glasbak, hoor je bijna niet meer dat het glas breekt.

Onderhoud van de glascontainers
Netwerk leegt de glascontainers. De frequentie is afhankelijk van de locatie en het aanbiedgedrag van de bewoners. Mochten burgers vragen of klachten hebben, dan kunnen ze bellen met het servicenummer van Netwerk: (078) 622 22 44.

Redactie
Corinne de Nijs
Communicatie

telefoon 078 - 639 89 27

email c.de.nijs@dordrecht.nl

Informatie
Eelco Hoff
Stadsontwikkeling
telefoon 078 - 639 68 66