Openbaar Ministerie

Persberichten
Dordrecht, 13 september 2005

Onderzoek inbraken Papendrecht afgerond

Het openbaar ministerie te Dordrecht gaat 8 verdachten vervolgen die zijn aangehouden voor een reeks van inbraken en diefstallen in Papendrecht gepleegd in de periode begin juni 2005 en half augustus 2005. Het gaat om 7 jongens in de leeftijd van 16 tot 19 jaar en een 21 jarige vrouw, allen woonachtig te Papendrecht.

De jongeren worden ervan verdacht in wisselende samenstelling inbraken gepleegd te hebben in woningen en bedrijven. Tevens worden ze verdacht van het openbreken van brievenbussen. Bijna alle gepleegde misdrijven vonden plaats in Papendrecht. Eén diefstal van een scooter vond plaats in HI Ambacht. De buit bedroeg twee scootmobielen, een fiets, een scooter, etenswaren, drank, poststukken en geld (totaal ongeveer 100).

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat twee verdachten op 17 augustus jl. werden aangehouden op verdenking van diefstal van twee scootmobielen. Na onderzoek bleken er meer misdrijven gepleegd te zijn en kwamen meer verdachten in beeld. De verdachten hebben de misdrijven bekend.

Er zijn vier verdachten in voorlopige hechtenis gesteld waarvan er op 8 september jl. drie in vrijheid zijn gesteld.