Politie Gelderland-Midden

Nijkerk - Nijkerker opgepakt na mishandeling agent
Publicatiedatum: 14-9-2005 11:08:45

Een 22-jarige man uit Nijkerk is dinsdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens belediging, verzet en mishandeling van een politieagent. Ook wordt de man verdacht van vernieling. Politieagenten waren rond tien uur gewaarschuwd door bewoners van een woning aan de Wikke, waar een ruit zou zijn vernield. Terwijl agenten even later bezig waren met het opnemen van de aangifte werd er op de deur gebonsd. Toen de bewoners gingen kijken riepen ze naar de agenten dat het om de daders van de vernieling zou gaan. Daarop liepen de agenten naar de voordeur en troffen daar een man een vrouw aan. Toen ze hen vragen wilden stellen over het voorval zou de man, de 22-jarige Nijkerker, de agenten beledigd hebben. De man werd vervolgens aangehouden maar verzette zich door naar de agenten te schoppen en te slaan. In het tumult wist de Nijkerker te ontkomen. De agenten zetten echter de achtervolging in, waarbij de Nijkerker zich plotseling omdraaide en een van de agenten in het gezicht trapte. De andere agent wist de Nijkerker echter vast te pakken, waarna de man alsnog overmeesterd kon worden. De 22-jarige Nijkerker is ingesloten. Door de agent, die licht gewond raakte, werd aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - man verdacht van woninginbraak

Publicatiedatum: 14-9-2005 11:07:49

De Wageningse politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Van Uvenweg een 45-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van het plegen van een woningbraak. Buurtbewoners hadden rond half tien gezien dat er een ruit van de woning werd ingegooid en dat er iemand naar binnen was gegaan. Agenten stelden een onderzoek in en troffen inderdaad een vernielde ruit aan. Eenmaal binnen werd de 45-jarige Wageninger slapend aangetroffen. De man werd vervolgens aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heelsum-meisje (13) gewond, bromfietser rijdt door
Publicatiedatum: 14-9-2005 11:07:17

Een dertienjarig meisje uit Renkum is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat ze betrokken was geraakt bij een aanrijding op de Utrechtseweg in Heelsum. De andere partij, een onbekend gebleven bromfietser, reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De politie zoekt getuigen.

Het ongeval gebeurde omstreeks half vier, toen het slachtoffer op de fiets van Doorwerth richting Renkum reed. Ter hoogte van het viaduct onder de A50 werd de Renkumse volgens haar zeggen ingehaald door een bromfiets. In het voorbijgaan raakten beiden elkaar, waarbij de Renkumse viel en verwondingen opliep. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Getuigen die iets van de aanrijding hebben gezien of die meer weten over de identiteit van de onbekende bromfietser kunnen bellen met de politie Renkum/Wageningen via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel - jongen (17) breekt been bij aanrijding
Publicatiedatum: 14-9-2005 11:03:26

Een zeventienjarige Scherpenzeler is dinsdagmiddag met een vermoedelijk gebroken been naar het ziekenhuis gebracht nadat hij was aangereden op de Barneveldsestraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer reed omstreeks half zes op een bromfiets. Op dat moment kwam een auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw eveneens uit Scherpenzeel, achterop rijden. De vrouw wilde een inrit inrijden en zag bij het afslaan kennelijk de bromfietser, die inmiddels schuin achter haar reed, over het hoofd. De bromfietser kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste tegen de auto van de vrouw.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - Doorwerther gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 14-9-2005 11:02:51

Een 66-jarige man uit Doorwerth is dinsdagmiddag ter controle naar het ziekenhuis gebracht nadat hij gewond was geraakt bij een verkeersongeval in Oosterbeek. De Doorwerther reed even na het middaguur op zijn snorfiets richting Doorwerth en werd aangereden op de Utrechtseweg bij het Raadhuisplein door een auto, bestuurd door een 28-jarige man uit Dalem. Op basis van verklaringen van getuigen en betrokkenen vermoedt de politie dat de automobilist de snorfietser bij het afslaan niet had opgemerkt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - vrouwen op de vuist en aangehouden

Publicatiedatum: 14-9-2005 11:02:14

De Renkumse politie heeft dinsdagochtend twee vrouwen van 22 en 48 jaar uit die plaats aangehouden wegens mishandeling. De twee worden ervan verdacht op de vuist te zijn gegaan hun 58-jarige buurvrouw. Omstreeks tien uur werd door buurtbewoners de politie gewaarschuwd nadat ze gezien hadden dat er op straat gevochten zou worden door enkele vrouwen. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen troffen zij geen vechtpartij meer aan. Bij navraag bij het slachtoffer en een getuige zou de 58-jarige vrouw klappen hebben gekregen van de twee andere vrouwen. De aanleiding daartoe zou volgens het slachtoffer te maken hebben met een opmerking die kennelijk verkeerd gevallen zou zijn bij het tweetal. De twee verdachte vrouwen werden daarop later in hun woning aangehouden. Het slachtoffer, dat licht gewond was geraakt, heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---