Gemeente Capelle a/d IJssel

Feestelijke opening Vuykpark. Recordpoging geslaagd!

Ruim 300 mensen op de bank

Foto: Peter Molkenboer

Op donderdag 8 september opende wethouder Jan de Jong de eerste fase van het Vuykpark aan de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel. Dit

feest is samen met de omwonenden gevierd. Deze waren, onder andere via vertegenwoordigers van het Wijkoverlegplatform (WOP) Middelwatering, betrokken bij de inrichting van het Vuykpark. Het feest werd opgeluisterd met live muziek, hapjes en drankjes. Daarnaast organiseerde het WOP een recordpoging om in het Guinness Book of Records te komen. Hiervoor wilde men met 300 mensen plaatsnemen op de langste bank van Nederland (145 meter), die nu in het Vuykpark staat. Na afloop bleek dat er 373 geregistreerde personen op de bank hebben gezeten en dat daarmee de recordpoging is geslaagd.

Logo Wop Middelwatering

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt in het project Hollandsche IJssel samen met zes gemeenten langs de Hollandsche IJssel, waterschappen en ministeries al lange tijd aan onder andere een nieuw uiterlijk van de Hollandsche IJssel. Een langdurig proces met als doel het gebied weer te verbinden met de rivier en een goede balans aan te brengen tussen wonen, werken, natuur en recreatie.

De gemeente participeert in het Europese project ARTery, een Europees samenwerkingsverband tussen het project Hollandsche IJssel, een aantal Duitse regios en een regio in Engeland. Doel is de rivier als kloppend hart van de streek. De gemeente heeft hiertoe een bijdrage van 420.000,- uit de Interreg III-B regeling van de Europese Unie verkregen.

De herinrichting van het terrein van de voormalige scheepswerf Vuyk, in Capelle aan den IJssel, is een voorbeeld van een unieke recreatieve invulling van de rivieroever. Iedereen kan nu met eigen ogen zien hoe een voormalig scheepswerfterrein tot een bijzonder park aan de Hollandsche IJssel wordt omgevormd.