Politie Groningen

Persberichten woensdag 14 september 2005

Provincie Groningen 14-09-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdagmiddag op diverse plaatsen een
snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 850, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Grootegast, Ipo Haaimaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 95, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 940, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: snor- en bromfietsers in Beijum gecontroleerd Agenten hebben dinsdagmiddag en avond aan de Parkallee in Groningen extra toezicht gehouden in verband met de bromfietsoverlast. Drie snorfietsers en twee bromfietsers hebben een bon gekregen voor technische gebreken. Drie bromfietsers werden bekeurd voor het niet dragen van een helm.

Groningen: aanhoudingen na overlast
De politie heeft dinsdagavond en nacht enkele keren moeten bemiddelen bij klachten over overlast vanuit een studentenpand aan de Oude Boteringestraat in de stad, waar een feestje gaande was. In eerste instantie kwam er een melding van een persoon die gewond zou zijn. Ter plaatse bleek dat een jongen van de trap was gevallen en onder het bloed zat. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Later kwamen er enkele keren achtereen klachten over lawaai.Toen de feestgangers geen gevolg gaven aan het verzoek om het geluid die ze zelf produceerden en die de geluidsapparatuur veroorzaakte te temperen, greep de politie in en sommeerden de aanwezige bezoekers om het pand te verlaten. Daarna ging het op straat nog even door. De groep werd nogmaals gesommeerd te vertrekken. Twee meenden daar niet aan te hoeven voldoen en plaatsten beledigende opmerkingen en gebaren richting de dienstdoende politieagenten. Zij, een 20 en een 25-jarige inwoner van Groningen werden daarop aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten aan het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring zullen ze weer op vrije voeten worden gesteld.

Delfzijl: Inbraak in pompstation
In een benzinestation aan de Fivellaan in Delfzijl is dinsdagnacht ingebroken. De daders kwamen via het dak naar binnen waar ze een opening hebben gezaagd. Alle rookwaar is door de daders meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Overschild: personenauto botst op quad
Een 17-jarige jongen uit Schildwolde is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed op zijn quad op de Oosterpaauwenweg in Overschild en wilde de Meenteweg oprijden. Daarbij zag hij een personenauto over het hoofd, waarop de auto op de quad botste. De quad belandde in de berm. De auto van de 30-jarige man uit Groningen raakte aan de voorzijde beschadigd. De jongen is met schaafwonden en kneuzingen voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.