Gemeente Beuningen


Bent u aan het (ver)bouwen?

Gebruik gemeentegrond
De gemeente wordt regelmatig gebeld met vragen over een ongelukkig geplaatste container, een voetpad dat niet meer toegankelijk is door een pallet stenen of een grasveld/ plantsoen dat beschadigd is tijdens bouwwerkzaamheden. Door van te voren even te overleggen, kunnen dergelijke problemen eenvoudig worden voorkomen. Als u tijdens een verbouwing gebruik wilt maken van gemeentegrond, bijvoorbeeld voor de opslag van materiaal of het plaatsen van een container, laat u dit dan van te voren weten aan uw wijkcoördinator. Voor de kern Beuningen is dat dhr. M. Vissers en voor de andere kernen en het buitengebied is dat mw. E. Hoogendoorn. U kunt ook even overleggen met de bouwinspecteur. Natuurlijk gaan wij er vanuit dat u de werkzaamheden en opslag van materiaal zoveel mogelijk op uw eigen terrein houdt.

Schade en overlast
Als u gebruik maakt van gemeentegrond en er ontstaat schade aan gemeentelijke eigendommen, dan bent u daar verantwoordelijk voor. Gemeentelijke eigendommen zijn bomen, grasvelden, prullenbakken, speeltoestellen, trottoirs etc.
De wijkcoördinator ziet er op toe dat de overlast beperkt blijft. Zo blijven voet- en fietspaden zoveel mogelijk toegankelijk en blijven containers niet onnodig lang staan.