Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 september 2005

Aanrijding onder invloed

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Enschede

Op dinsdag 13 september omstreeks 19.00 uur vond een kopstaartaanrijding plaats op de Ferdinand Bolstraat in Enschede. Een 44-jarige Enschedese reed met haar auto achter op de stilstaande auto van een 49-jarige Enschedeër. Er raakte niemand gewond bij deze aanrijding. Bij de 44-jarige vrouw werd alcohol geconstateerd, waarna ze werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,71 promille. De politie vorderde haar rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (05-116697)

Winkeldievegges aangehouden

Twee aangehouden vrouwen stelen goederen uit meerdere winkels

Enschede

Op dinsdag 13 september omstreeks 14.30 uur werd een diefstal gemeld bij een winkel aan De Heurne. Een getuige had gezien hoe twee vrouwen allebei potten haargel wegnamen in hun tassen stopten. Toen de vrouwen daarna de winkel wilden verlaten werden ze door de getuige en personeel tegengehouden en overgedragen aan de politie. De politie hield de beide vrouwen, 29 jaar en uit Enschede, aan. In de tassen werden meerdere goederen aangetroffen van diverse winkelbedrijven welke mogelijk van diefstal afkomstig waren. De goederen zijn in beslag genomen. De beide verdachten betreffen veelplegers. Ze zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor nader verhoor. (05-116523)

Winkeldiefstal

Verdachte betreft veelpleger

Enschede

Op dinsdag 13 september omstreeks 16.00 uur meldde personeel van een winkel aan de Wethouder Beversstraat in Enschede een diefstal. Een 25-jarige Enschedeër had een flesje bier weggenomen en onder zijn kleding verstopt. De politie hield de verdachte aan. De verdachte betreft een veelpleger waarop hij in verzekering is gesteld en opgesloten om te worden voorgeleid. (05-116596)

Lokaalvredebreuk

Verdachte veroorzaakte overlast en weigerde te vertrekken

Enschede

Op dinsdag 13 september omstreeks 21.30 uur werd de komst van de politie gevraagd bij een bioscoop aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Zij hadden daar een klant binnen, die voor overlast zorgde. De man, een 25-jarige Almeloër, wilde een filmvoorstelling bezoeken, waarvoor hij eerder die avond een kaartje had gekocht. Personeel merkte dat de man behoorlijk onder invloed van alcohol was. Men verwachtte problemen en overlast in de zaal, waarop hem de toegang werd geweigerd. Hij kreeg zijn geld terug in ruil voor zijn toegangskaartje, maar weigerde de zaak te verlaten. De politie vorderde hem eveneens de zaak te verlaten. Doch toen de 25-jarige nog steeds weigerde hier aan te voldoen, hield de politie hem aan. De verdachte is voor de rest van de nacht opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-116738)

Rijden onder invloed

Rijbewijs ingevorderd

Vriezenveen

Op woensdag 14 september omstreeks 00.45 uur controleerde de politie op de Aadorpweg in Vriezenveen een automobilist. Ze constateerden alcoholgebruik bij de automobilist, een 37-jarige man uit Vroomshoop en hielden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,5 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (05-116763)

Insluiping

Insluiper ontfutselt bejaarde vrouw met smoesverhaal haar pinpas

Vroomshoop

Op dinsdag 13 september werd omstreeks 10.00 uur een insluiping gemeld in een woning aan De Vogelkers in Vroomshoop. De 86-jarige bewoonster werd geconfronteerd met een insluiper. De man deed zich voor als bankmedewerker en wist door een listig verhaal de bankpas van de 86-jarige in zijn bezit te krijgen. De insluiper pakte ook nog de portemonnee van de vrouw uit haar handen en verliet daarop de woning. De politie roept getuigen op zich te melden onder telefoonnummer 0900-8844, afdeling Tubbergen. De insluiper wordt als volgt omschreven: Blanke man, 30 tot 40 jaar oud, 1.80-1.90m lang, slank postuur, kort haar en verzorgd uiterlijk. De man droeg donkere kleding. (05-116430)

Oplichting cq valsheid in geschrifte

Politie houdt verdachte aan

Denekamp

Woensdag 31 augustus werd door een bank in Denekamp aangifte gedaan van oplichting cq valsheid in geschrifte. De politie hield de verdachte, een 28-jarige Oldenzaler, dinsdag 13 september in zijn woning aan. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-110289)

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Dinsdagmorgen 13 september vond omstreeks 08.10 uur een aanrijding plaats tussen een auto en fiets op de kruising Josef Haydnlaan/Mozartlaan in Hengelo. Een 69-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Josef Haydnlaan en wilde linksaf de Mozartlaan inrijden. Op dat moment naderde vanuit de Mozartlaan een 49-jarige vrouw uit Hengelo op haar fiets. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding. De 49-jarige vrouw werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-116280)

Slachtoffer ongeval overleden

De bestuurder van de bromscooter, die begin september bij een verkeersongeval ernstig gewond raakte, is overleden

Almelo

Dinsdag 13 september kwam het bericht dat de 28-jarige man uit Almelo, die donderdag 1 september ernstige verwondingen opliep bij een verkeersongeval op de Rietstraat in Almelo, is overleden.

Donderdag 1 september is hierover onderstaand persbericht uitgebracht:

Verkeersongeval met letsel

Donderdag 1 september vond omstreeks 00.45 uur een ernstig ongeval plaats op de Rietstraat in Almelo. Een 28-jarige man uit Almelo reed met zijn bromscooter over de Rietstraat in Almelo en botste tegen een aldaar geparkeerd staande auto van een 23-jarige Almeloër. De man kwam met zijn bromscooter tegen een lichtmast tot stilstand. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij op de intensive care werd opgenomen. De 28-jarige man droeg geen helm. Omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, is bij hem een bloedproef afgenomen. (05-110675)

Ageeth Doldersum en Monique Oude Wolbers: 053-4555588