Persberichten 14/09 ochtend

Regio 14-09-2005

Hillegom Aanhoudingen De politie heeft dinsdag 13 september omstreeks 22.30 uur drie mannen uit Sassenheim, Noordwijk en Radom (P) aangehouden op het station. De mannen konden geen geldig vervoersbewijs tonen aan de conducteur. Ook toen er vervolgens gevraagd werd naar een identiteitsbewijs konden ze deze niet tonen. Hierop werd de politie ingeseind.

Oegstgeest Aanhoudingen voor huiselijk geweld De politie hield dinsdagavond 13 september in Oegstgeest een 62-jarige man en zijn 21-jarige zoon uit die plaats aan. Beiden worden er van verdacht geweld te hebben uitgeoefend op de vrouw van de man. Dit bestond uit zowel fysiek als verbaal geweld en gebeurde na een ruzie in de woning. De vrouw vluchtte met kinderen in paniek de straat op. De gewaarschuwde politie hield de twee in de woning aan. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal wegafzetting De politie hield woensdag 14 september, rond 04.25 uur, aan de Molenwerf een 18-jarige man uit Kraainem (België) en een 21-jarige man uit Rotterdam aan. Surveillerende agenten zagen dat de mannen bezig waren om een onderstuk van een wegafzetting in hun auto te laden. Dit onderstuk bleek afkomstig van een wegafzetting op de hoek Nieuwe Beestenmarkt en de Lammermarkt. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen de twee voort.

Leiden Verkeersongeval Vanuit de meldkamer kregen agenten de opdracht zich te spoeden naar een aanrijding op de Reijerskoop. Ter hoogte van de Overslag was een 53-jarige fietsster uit Boskoop aangereden door een 21-jarige automobilist uit Heinkenszand. De automobilist wilde afslaan en verleende hierbij geen voorrang aan de fietsster die op het, naast de rijbaan gelegen, fietspad reed. De vrouw kwam ten val en is voor controle per ambulance vervoerd naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Leiden Aanhoudingen na overlast dronkenschap De politie heeft dinsdag 13 september in de middag drie mannen uit Leiden en Roelofarendsveen op de Lange Mare aangehouden en bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg. Eerder in de middag waren de mannen al weggestuurd en gewaarschuwd. Diezelfde avond werden in het Noorderplantsoen drie Leidenaren bekeurd voor eveneens het drinken van alcohol op de openbare weg.

Leimuiden Aanhoudingen voor inbraak in woning De politie heeft maandag 12 en dinsdag 13 september drie mannen uit Leimuiden aangehouden. De mannen van 16, 44 en 24 jaar, worden er van verdacht in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli 2004 te hebben ingebroken in een woning aan de Molenkade. Daarbij werden diverse sieraden, horloges, een fotocamera en een personenauto gestolen. De personenauto werd in het najaar van 2004 in Nieuw Vennep teruggevonden. Onderzoek door de politie leverde uiteindelijk de aanhouding van de drie op. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen ze voort.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor mishandeling en bedreiging De politie hield woensdagmorgen 14 september in Alphen aan den Rijn een 39-jarige man uit die plaats aan. De man wordt er van verdacht op donderdag 23 juni, rond 20.55 uur, op de Prins Bernhardlaan een 28-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld en bedreigd. Dit gebeurde na een woordenwisseling over een geldkwestie. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Alphen aan den Rijn Jongen aangereden door scootmobiel De politie is op zoek naar de bestuurder van een scootmobiel die op dinsdag 13 september, rond 13.45 uur, op het Herenhof in aanrijding is geweest met een jonge fietser van 11 jaar oud. De jongen, afkomstig uit Alphen, stepte op zijn fiets door het winkelcentrum toen hij van achteren aangereden werd door de scootmobiel. De jongen kwam met zijn fiets ten val, waarbij de scootmobiel over zijn been reed. Vervolgens wankelde de scootmobiel en kwam deze ook ten val. De man werd overeind geholpen door winkelpersoneel en vervolgde zijn weg zonder zich te bekommeren om de jongen en zonder zijn identiteit kenbaar te maken De politie vraagt de bestuurder van de scootmobiel zich te melden bij de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of door zich te melden bij het politiebureau.

Gouda Aanhouding voor overtreding samenscholingsverbod De politie hield op dinsdag 13 september, rond 23.45 uur, op de Snoystraat een 23-jarige man uit Gouda aan. De man maakte deel uit van een groep van zes tot zeven jongeren die voor overlast zorgden op hoek Snoystraat met de Prins Hendrikstraat. Omwonenden belden de politie dat de groep luidruchtig was en er uit een geparkeerde auto harde muziek kwam. De plek ligt in een gebied dat is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Gouda en is aangewezen als een gebied waar samenscholen verboden is. Deze aanwijzing volgde omdat er in het verleden erg veel overlast van rondhangende jeugd werd ondervonden. Op het moment dat de agenten ter plaatse kwamen, stoven een aantal jongeren weg. De 23-jarige wist echter niet uit de handen van de politie te blijven. Hij kreeg een proces-verbaal voor overtreding van het samenscholingsverbod.

Bergambacht Politie controleert op verkeersgedrag Agenten hebben op dinsdag 13 september, in de ochtend, gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels. In totaal schreven zij 26 bekeuringen uit voor het niet dragen van een gordel. Iedereen weet dat het dragen van een gordel verplicht is, toch blijkt een groep automobilisten zich niets van deze regels aan te trekken. Het meest gebruikte excuus is dat het maar een klein stukje autorijden is, maar ook tijdens korte ritjes kunnen aanrijdingen ontstaan. Ook zijn sommige mensen van mening dat het gebruik van autogordels ook verkeerd kan uitpakken, bijvoorbeeld wanneer je te water raakt. Maar vaak is de bewusteloosheid na een klap de oorzaak van een verdrinkingsnood en niet de gordel. Een life-hammer met gordelsnijder zou een betere uitkomst bieden.

Moordrecht Politie houdt man aan na poging inbraak De politie hield op dinsdag 13 september, omstreeks 14.30 uur, een 34-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. De man had eerder die dag samen met een andere man aangebeld bij een woning aan de Oost Waalstraat. Omdat de bewoonster aan de telefoon was opende zij niet direct de deur. Nadat zij het telefoongesprek beëindigd had wilde zij de deur opendoen, zij hoorde toen dat er aan de deur gerommeld werd. Zij zag door de deurraam twee mannen voor haar deur en besloot de deur te openen, waarna de twee mannen hard weg renden. Aan de hand van het signalement die zij af kon geven heeft de politie later een verdachte man aan kunnen houden. De man is in verzekering gesteld.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding na valse melding De politie heeft dinsdag 13 september tegen middernacht een 23-jarig vrouw uit Schoonhoven aangehouden op het station na het doen van een valse melding. De vrouw had de trein gemist en vroeg via de SOS-paal of de bus in Gouda op haar kon wachten. Toen een medewerker vertelde dat de paal niet voor dergelijk vragen bedoeld was, zocht de Schoonhovense wederom contact via de paal om dit keer te vertellen dat ze verkracht was. Hierop werd de politie ingeseind. De Schoonhovense vertelde direct aan de agenten dat ze niet was verkracht, maar dat ze naar huis gebracht wilde worden. De vrouw bleek in de war te zijn. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waarna ze alsnog thuis werd afgezet.

--- einde berichten ---