Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Bevoegdheid welstandscommissie uitgebreid
Omgeving betrekken bij beoordeling bouwplan

Sittard-Geleen, 14-9-2005 * De welstandscommissie gaat in de toekomst de omgeving betrekken bij haar oordeel over bouwplannen. Op die manier kan de welstands-commissie beter aangeven waarom een bouwplan wel of niet past in zijn omgeving en kunnen bestaande kwaliteiten worden behouden. De welstandcommissie kan ook aanbevelingen geven ter versterking van de kwaliteit.

De welstandscommissie adviseert het gemeentebestuur bij de esthetische beoordeling van bouwplannen. De commissie baseert haar oordeel op criteria die in 2004 zijn vastgelegd in een welstandsnota. Tot op heden waren de criteria in de welstandsnota globaal van opzet en werd niets gezegd over de omgeving van een gebouw. Dit gaat veranderen door het gebiedgericht welstand. Een nieuw deel wordt aan de welstandsnota toegevoegd waarin uitspraken staan over de beeldkwaliteit van dorpen, overige stadsdelen en het buitengebied. Reden voor de wijziging is dat het gemeentebestuur de bouwende burger goed wil informeren over de factoren die vanuit de omgeving van een gebouw van belang worden geacht bij het beoordelen van bouwplannen. Het college legt de gebiedsgerichte uitwerking in oktober voor aan de gemeenteraad.

met vriendelijke groet,
Ton Bosters
coordinator perswoordvoering
tel. 046 4778007/06-54794364
fax. 046-4778079

De inhoud van dit bericht kan vertrouwelijk of persoonlijk zijn en is alleen bestemd voor de geadresseerde. Indien u niet de geadresseerde bent, mag u onder geen enkel beding het bericht openbaar maken of op enigerlei wijze verspreiden of vermenigvuldigen.
Indien u dit bericht onbedoeld ontvangen heeft, wilt u dan dit bericht aan de afzender retourneren en het van uw computer(s) verwijderen.
De gemeente Sittard-Geleen sluit iedere aansprakelijkheid uit die voortvloeit uit elektronische verzending van informatie.
Aan de inhoud van deze e-mail en eventuele bijlagen kunnen geen rechten worden ontleend, tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anders is overeengekomen.