Stadsdeel Bos en Lommer


Experiment toewijzen goedkope huurwoningen 17 augustus 2005 In Bos en Lommer wordt geëxperimenteerd met het anders toewijzen van goedkope huurwoningen. Anders dan in andere stadsdelen gelden geen inkomenseisen bij de woningtoewijzing..

Doel van het experiment is, om de mogelijkheden voor kansrijke groepen om zich in Bos en Lommer te vestigen te vergroten. Wanneer u over een midden- of hoger inkomen beschikt kunt u in Bos en Lommer dus toch in aanmerking komen voor een goedkope woning van de woningcorporaties (via woningnet) of van particulieren (woningen met een rekenhuur beneden de 379 euro).

De overige verdelingsregels blijven van kracht. Het experiment is ingegaan op 1 maart 2004 voor de periode van één jaar, en in 2005 verlengd tot in principe 1 mei 2006. Stadsdeel Bos en Lommer, de Dienst Wonen en Bureau Parkstad werken hierin samen.

Naast het loslaten van de inkomensnorm, kent het experiment nog twee onderdelen. De corporaties gaan in Bos en Lommer toewijzen aan kandidaten uit de (beroeps)groepen, zorg, onderwijs, politie, studenten en eventueel mantelzorgers. Zij kunnen dat doen op grond van bestaande afspraken in het Convenant Woonruimtebemiddeling. Wanneer u hierover meer informatie wil kunt u contact opnemen met de woningcorporaties.