Ingezonden persbericht


CH!PZ trapt Jantje Beton Loterij af in Leefkringhuis

Utrecht, 14 september 2005 - De leden van popgroep CH!PZ ontvingen maandag in Amsterdam het eerste lot van de Jantje Beton Loterij van vijf kinderen uit het Leefkringhuis. Daarmee gaven zij de symbolische aftrap voor de Jantje Beton Loterij, die dit jaar loopt van 14 t/m 27 september. Ruim 140.000 kinderen van meer dan 1200 basisscholen verkopen de loten aan ouders, vrienden en bekenden. De opbrengst van de loterij zet Jantje Beton in voor kinderen die het minder goed hebben in Nederland, zoals de kinderen in het Leefkringhuis. Jantje Beton neemt deze kinderen bijvoorbeeld elk jaar mee naar de Jantje Beton Dag, zodat ze er eens helemaal tussenuit zijn.

In het Gère Paulussen Leefkringhuis worden kinderen opgevangen die tijdelijk nergens anders naar toe kunnen, bijvoorbeeld omdat hun ouders ernstig in de problemen zitten. CH!PZ reageerde geschokt op de situatie van de kinderen: "Het is toch ongelofelijk dat deze kinderen nergens terecht kunnen omdat hun ouders illegaal zijn", zei Peter toen hij de verhalen van de kinderen hoorde, "Ik kom zelf uit Amsterdam, maar wist niet dat dit in deze stad gebeurt".

De kinderen van het Leefkringhuis in Amsterdam hebben vrijwel allemaal een bijzondere achtergrond. De één heeft een moeder die af en toe ineens gaat zwerven, de ander een moeder die illegaal is en door financiële problemen niet voor haar kinderen kan zorgen. Paul Scheerder, de oprichter en manager van het Leefkringhuis, vertelt CH!PZ verhalen waar zij de rillingen van krijgen. C!lla: "Je zou niet zeggen dat in dit kleine huis in Amsterdam zulke fantastische dingen voor kinderen gebeuren".

"We hopen dat de loterij dit jaar weer een succes zal zijn", aldus Peter, C!lla, Rach-L en Kev!n, "want extra steun voor kinderen die het minder goed hebben in ons land is hard nodig. Ieder kind heeft het recht om onbezorgd te kunnen spelen. Geweldig dat er zoveel kinderen loten verkopen en daarmee Jantje Beton helpen iets voor deze kids te doen."