Nederlandse Vereniging van Journalisten

MediaDebat
De Nederlandse journalistiek is links
(14 september 2005)

Sinds opkomst en ondergang Fortuyn zijn veel linkse journalisten de straat opgegaan, om de rechtse onderbuikgevoelens te peilen. Veel tijd en aandacht in nieuwsberichtgeving, niet alleen bij NOS, voor nieuws van de straat. Wat heeft dat opgeleverd? En kunnen linkse journalisten wel programma's maken over onderwerpen die ook voor rechtse kijkers interessant zijn?

Het MediaDebat woensdag 14 september behelst de vraag of politieke voorkeuren van invloed zijn op het werk van journalisten? Mocht dat zo zijn, waaraan is dat te zien? Het brede, verzuilde publieke bestel waarborgde voorheen de diversiteit van de berichtgeving, zowel van nieuws als van achtergronden. Dat wordt in de toekomst veel smaller. Ze kunnen objectieve, onafhankelijke berichtgeving (interne pluriformiteit) garanderen met bijvoorbeeld een stevige gedragscode.

Met Joost Niemöller (HP/De Tijd), Ad van Liempt (NPS) en Andre Freyssen (hoofd televisie Llink, voorheen De Nieuwe Omroep). Voorzitter: Rutger van Santen (Haagse redactie, RNW)

Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag
Datum: woensdag 14 september
Tijd: 16.30 tot 17.30
Zaal open vanaf 16.00 uur

Meer informatie: MediaDebat 020-6766771 of 06-47412213 (Monique Doppert)