FNV

Chauffeurs van streekbussen wijzen resultaat cao-overleg af

Een overgrote meerderheid van de vakbondsleden heeft het onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao voor de vijftienduizend streekbuschauffeurs afgewezen. FNV Bondgenoten richt nu eerst alle pijlen op een tijdige ombouw van de pensioenregeling. "Als we dat niet doen, staat minister Zalm handenwrijvend klaar om de belasting over het vroegpensioen te innen", vreest vakbondsbestuurder Ron van Baden. Op 1 januari gaat een nieuw belastingregime in. Eerder werken kan alleen door het ouderdomspensioen te verruimen, dat vervolgens eerder op te nemen is.

In de veertig ledenvergaderingen, waarin het onderhandelingsresultaat voorlag, ging het er heftig aan toe. Van Baden: "Wat opviel was dat het wantrouwen tegen het kabinet Balkenende enorm is. Het leek wel of de leden met de afwijzing van het cao-resultaat voor het openbaar vervoer vooral het kabinet naar huis wilden sturen."

Op 30 september beraadt de sectorraad openbaar vervoer van FNV Bongenoten over de inzet bij het heropenen van e onderhandelingen met de werkgevers.

Hieronder kunnen de leden van FNV Bondgenoten in de sector het pamflet over de gang van zaken rond de cao ophalen.
Attachments:
pamflet Openbaar Vervoer.DOC