Gemeente Zwolle

Alleenstaande ouders leren werk en kinderzorg te combineren

De gemeente Zwolle is deze week van start gegaan met een training om alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering (weer) aan het werk te krijgen. Door met deze training bijzondere aandacht te besteden aan alleenstaande ouders wil de gemeente voorkomen dat zij voor langere tijd bijstandsafhankelijk blijven.


1
De training 'Alleenstaande ouders, combinatie zorg en werk' is een initiatief van de gemeente Zwolle en is uitsluitend bedoeld voor mensen met een WWB uitkering en die alleenstaande ouder zijn.

Er doen 26 mensen aan deze eerste trainingscyclus mee. De training bestaat uit twaalf bijeenkomsten in twaalf weken en wordt verzorgd door vier trainers. Daarnaast worden de deelnemers ook persoonlijk of in kleine groepen begeleid. De training sluit zoveel mogelijk aan op de persoonlijke situatie van de deelnemers. Er wordt gekeken naar hun kansen en mogelijkheden van de deelnemers, naar kwaliteiten en belemmeringen.

Het gaat om een proef. Bij een succesvol verloop zal de gemeente bekijken of het project kan worden voortgezet. Tijdens trainingsbijeenkomsten is gratis professionele kinderopvang voor nul tot vierjarige kinderen geregeld in kinderopvang het 'Wonderwoud' aan de Beukenstraat.

De training is tamelijk bijzonder in Nederland. De training wordt in opdracht van de gemeente Zwolle uitgevoerd door Konsten Training en Coaching.

http://www.zwolle.nl/cms/cms.nsf/V_LUSCW/73FDA042AE0928F1C12568AF00420EC6