Dienstenbond CNV

Principe akkoord CAO Gebra
14-09-2005

CAO-partijen hebben een principe akkoord bereikt voor medewerkers werkzaam in de gemengde branche en speelgoedbranche. Belangrijkste afspraken zijn een loonstijging per 1 oktober as. en een extra aanvullend ouderdompensioen op de Pensioenregeling voor de Detailhandel.

De CAO was al op 1 juli 2004 afgelopen. Partijen hebben gemeend er goed aan te doen een CAO af te spreken met een looptijd tot 1 januari aanstaande. Enerzijds omdat nieuwe ontwikkelingen, zoals het nieuwe zorgstelsel, op dit moment onvoldoende duidelijk zijn. Anderzijds vonden wij als vakbonden dat u in 2005 wel een loonsverhoging verdiende.
Dit betekent dat nu op een paar punten afspraken zijn gemaakt, maar wel belangrijke punten voor u. Komende maand starten we het overleg voor de CAO vanaf 1 januari as. en ronden we de discussie rondom het extra aanvullend ouderdomspensioen af.

De gemaakte afspraken:

Looptijd
Van 1 juli 2004 tot 1 januari 2006.

Loon
Per 1 oktober 2005 worden de lonen van medewerkers in groep 2 en hoger met 1 procent verhoogd. Het gaat hier om de garantielonen en de feitelijke lonen.

Prepensioen
De branche prepensioenregeling komt per 1 januari 2006 te vervallen. Ter compensatie hiervan wordt nagegaan of een extra aanvullend ouderdomspensioen mogelijk is.
Aan het pensioenfonds (Interpolis) wordt gevraagd een berekening te maken van de benodigde premie voor extra opbouw ouderdomspensioen (rekening houdend met een opbouwpercentage van 2,15 procent, een uittreedleeftijd van 62 jaar en 70% pensioenuitkering bij volledige opbouw). In oktober hebben partijen opnieuw overleg naar aanleiding van de bevindingen van Interpolis.
Deze regeling treedt in werking per 1 januari 2006.

Dienstverband
Artikel 7.3 van de CAO komt te vervallen en in ruil daarvoor komt de wettelijke regeling (Flexwet). Dit houdt in dat maximaal drie tijdelijke contracten kunnen worden aangeboden aan werknemers. Dit lijkt een verslechtering voor u als werknemer, maar nu wordt in veruit de meeste gevallen het tijdelijke contract toch al niet omgezet in een vast dienstverband. Vandaar dat vakbonden hiermee akkoord zijn gegaan. Nu bestaat de mogelijkheid dat werknemers meerdere keren een tijdelijk contract krijgen aangeboden.

Reageer!
Partijen, zowel van werkgevers- als van werknemerszijde leggen dit akkoord met een positief (stem)advies aan u voor. Wilt u het stemformulier dat u toegestuurd heeft gekregen, invullen en terugsturen voor 23 september a.s.

Vragen?
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat graag. U kunt mij bereiken bij voorkeur via k.baelemans@cnvdibo.nl of via 040-2118999.